• 瀏覽: 30,031
  • 回覆: 309
講咩都得啦

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-11-18 05:06 AM 發表

在1980年代,若不是因為美國要對抗蘇聯,一定繼續圍堵及封鎖中國
在1998年,若不是因為美國的LTCM基金爆煲,對衝基金大鱷一定整死香港才罷手
在2001年,因為美國發生911,要靠中國幫手反恐,才唔搞中國
在2009年,美國發生次按危機,要靠中國買債救佢
在2020年,因為美國發生Covid-19疫症大流行,連呼吸機都要靠中國,否則特朗普可能己經同中國斷交
美國人忘恩負義 :sm ...
做大哥唔會容忍人地挑戰佢個位

引用:
原帖由 williamsze31 於 2020-11-18 06:16 AM 發表
早晚整番鑊杰野俾美國佬歎!
😎
呢鑊都幾杰個喇。

引用:
原帖由 Mich281963 於 2020-11-18 06:16 AM 發表

絕對是一個世界最流氓最無賴的國家,所有野人地做吾得自已做就正義
佢以為佢三頭六臂啊。

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-11-18 04:08 AM 發表
外媒報道,美國前總統奧巴馬接受外國雜誌訪問時表示,若不是2008年至2009年的全球金融危機,在貿易議題上他對中國可能「

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20201117/photo/bkn-20201117232633672-1117_00842_001_01b.jpg?20201118000743

外媒報道,美國前總統奧巴馬接受外國雜誌訪問時 ...
馬騮腫桶都係死雞撐飯蓋啩?

乜嘢叫做「趁佢病攞佢命」,佢老尾當日可能仲病過大國,冇能力出手至真呢?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-11-18 05:06 AM 發表

在1980年代,若不是因為美國要對抗蘇聯,一定繼續圍堵及封鎖中國
在1998年,若不是因為美國的LTCM基金爆煲,對衝基金大鱷一定整死香港才罷手
在2001年,因為美國發生911,要靠中國幫手反恐,才唔搞中國
在2020年,因為美國發生Covid-19疫症大流行,連呼吸機都要靠中國,否則特朗普可能己經同中國斷交
食碗面,反碗底。
真閪人。

美國佬講同做永遠2套,連北韓都驚,可以做乜?

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-11-18 12:00 PM 發表

制裁中共香港先會繁榮安定
On9仔 7少陣啦

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2020-11-18 11:30 AM 發表

各國必須合力制裁支共,絕對支持老美大佬!
On9仔 7少陣啦!

引用:
原帖由 江湖遇老爺 於 2020-11-18 01:28 PM 發表

On9仔 7少陣啦
制裁中國加油

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-11-18 01:28 PM 發表

制裁中國加油
正一 76 食屎啦你

引用:
原帖由 江湖遇老爺 於 2020-11-18 01:29 PM 發表

正一 76 食屎啦你
拜登請你立刻制裁中國,支持你

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-11-18 01:30 PM 發表

拜登請你立刻制裁中國,支持你

引用:
原帖由 江湖遇老爺 於 2020-11-18 01:31 PM 發表

全世界一齊制裁中共,才是黃道

引用:

所以美國出現咁多經濟危機,報應

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]