• 瀏覽: 31,301
  • 回覆: 200
  • 追帖: 3
+3
牛鬼蛇神

民主黨主席胡志偉表示,今次作「政治判斷」,難免會有支持者不願接受,但強調是「兩害取其輕」,不將「議會戰線」雙手奉上,免政府可予取予求。

果日用爛借口延任議會,
今日總辭及引退推翻晒,
重有人盲撐?

引用:
原帖由 tktprim 於 17-11-2020 07:50 PM 發表
全國人大常委會上周三通過決定,撤銷郭榮鏗等四名民主派立法會議員的資格,觸發另外十五名民主派議員集體「總辭」抗議。總辭行動遭到國務院港澳辦和中

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/03db67d089139e14f4071d291afc3915/stheadline/inewsmedia/20201116/_2020111607385773043.jpg
挑... 有本事撐落去,收下𡃁起個新社團名做大佬啦

所謂一鷄死一鷄鳴,呢班人玩咗咁多年,都玩唔到什麼花臣,直到上年被港獨份子騎劫,佢地先至醒覺要用暴力先能爭取到支持,但係,佢地發夢也估不到中央推出一條港版國安法嚟收搭你班人,到下年立法會選舉嘅時候,除了建制派之外,其餘報名參選嘅人,就係真真正正嘅港獨份子。

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:50 PM 發表
全國人大常委會上周三通過決定,撤銷郭榮鏗等四名民主派立法會議員的資格,觸發另外十五名民主派議員集體「總辭」抗議。總辭行動遭到國務院港澳辦和中

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/03db67d089139e14f4071d291afc3915/stheadline/inewsmedia/20201116/_2020111607385773043.jpg
漢奸捉光,漸漸走向太平了!

引用:
原帖由 photoman 於 2020-11-18 01:03 AM 發表
民主黨主席胡志偉表示,今次作「政治判斷」,難免會有支持者不願接受,但強調是「兩害取其輕」,不將「議會戰線」雙手奉上,免政府可予取予求。

果日用爛借口延任議會,
今日總辭及引退推翻晒,
重有人盲撐?
犯民係今次總辭上 可謂進退失據
之前中央批准延任一年
延唔延任 都已經搞左一場關公災難出黎
所調民調 就要睇下啱唔啱自己心水 選擇性用
到想將民調用黎做自己決策基礎時
就tune到自己想要既結果
好喇 好不容易就延任一事上 算係搵到下台階 繼續佢地既"糧支"
為左挽回聲譽 將市民焦點轉移
咪又玩拉布 玩左咁耐 都未出過事
無成本 又可以玩野 唔係唔玩呀

點知 今次中央就出手 DQ4 果幾條友真係抵撚死
然後犯民就拿拿聲話總辭
今次總辭 有無做過乜野公投 民調咁呢

不過無所謂啦
佢地班人搞咁大場龍鳳 不外乎兩樣野
1. 妄圖引起外國關注 希望外國向中央施壓
2. 佢地聞到燶味 想藉總辭 意圖要中央安撫

總之結果就係 一大班人 以為自己好醒 其實係豬頭炳

引用:
原帖由 Wwwlll2123 於 2020-11-18 12:13 AM 發表
張超雄都話唔玩啦
佢摸頂買左樓無幾耐,無糧支供樓呢次大檸樂

係咪招安左,全退保屎忽

真係估唔到全世界最多漢奸同戇鳩响晒香港

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:50 PM 發表

連做狗都冇資格呢啲真係人渣中的極品!香港頭號漢奸逃緊生搵夠走得過,胡塗偉就on9咯!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-11-17 11:25 PM 發表
玩政治又唔識玩,學埋啲小學雞,仲要跟埋班港獨儍仔一齊,現在搞到泛民全部都無得玩,呢啲咪叫做全軍覆沒囉。
香港人玩政治,得啖笑啦!衰過文革。東歐啲傻佬都冇咁癲要打爛自己屋企,同中東敘利亞,非洲利比亞啲白痴大學生有得揮!

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:54 PM 發表
港區國安法真是偉大發明,一出台,一種害港妖孽陸續夾住尾巴「引退」,包括陳慌xx,陳熟x,香港眾志,現在到逃緊生, 胡至穢
呢幾年泛民反常舉動,學者,老師,專業醫生,社工……等議員變爛仔行為,這樣豁出去,如果沒有終極目標,打死我也不信!
估計第二梯隊人馬會出選來屆立法會,當中會有名暗民主派人仕,而建制中亦有很多牆頭草。
我認為國安法震不住呢班禍港漢奸,必定捲土重來。
這十來年應有一幫大學牲接受多年陪訓,被迷感去創歷史史命,為人生譜上光環。

搵夠錢當然銷聲匿跡,,河童已經係一個樣板..
國安法雖然講咗冇追索期...但係受關注人士過往行為已經紀錄在案..
有乜行差踏錯..新仇舊恨一起算...

原來民主黨除左反對外,咩都吾識做

說好的核爆都唔割呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]