• 瀏覽: 25,697
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
+3
今時今日英國除咗皇室外,平民白姓比呆蛙更窮,下來三個爾蘭都分分鐘分投獨立,華人去英國只會被吸乾吸淨踢走!

倫敦就唔好啦,而家好多難民、治安好差,去小鎮可能會好啲、如果有錢唔洗搵工的話更係去瑞士,

反正老閪都要移, 唔好淆

冇警察,啱黃人

英國治安其實唔算差啦 

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-11-17 07:15 PM 發表
「英國自2010年起已陸續關閉全國逾600間警局(近半數)」。咁黃人一定中意啦。黃人最憎警察,近半數警局關閉,雖然同解散警隊有距離,但暫時都可以收貨啦。

英國啲罪犯見到黃人,雖然都係黃皮膚黑頭髮,但如果知道大家都中意在混亂中揾食,都憎警察,係同路人,實俾足面,唔會搞佢㗎。
仲有犯罪種類都啱晒班黃狗:反社會同暴力

以倫敦為例,當中佔最多罪案(31.6%)其實都屬反社會行為(Anti-Social Behaviour),例如亂拋垃圾、亂泊車、醉酒鬧事及違反禁足令等,一般沒大傷害;但要注意的是次高的暴力罪行(19.4%),據BBC報道,英國持刀案件在倫敦發生最多,其次是在利物浦、曼城及伯明翰等地,這跟英國青少年帶刀出街普遍有關

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-11-17 06:58 PM 發表
移居英國,除了柴米油鹽,最多人擔心,就是治安。事實上,英國治安絕不及香港好。為了節省資源,英國自2010年起已陸續關閉全

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20201117/photo/bkn-20201117160050026-1117_00862_001_fb.jpg?20201117181658

今時今日真實嘅英國大家又知幾多,持 ...
所以呢幾日朋友間已經由去英國邊度住
變成去加拿大讀個乜野master degree

呢d新聞基本上俾無腦黃屍 曱甴會當睇唔到

引用:
原帖由 LolototoXxx 於 2020-11-17 09:36 PM 發表
倫敦就唔好啦,而家好多難民、治安好差,去小鎮可能會好啲、如果有錢唔洗搵工的話更係去瑞士,
睇地區.........未必完全是..........英國天氣本身就是大殺器...........窮人很難活過冬天.....!!
多雨的天氣加上寒冬強風.........沒多少人受得了........不過近年偷竊扒手案多.....尤其是地鐵....!!
如同中國當年內戰的夜上海........!!

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-17 09:50 PM 發表
無所謂,在下只係做咗身為大家陀地應做嘅事,貼出嚟比仲有腦嘅人睇,而啲中毒上腦嘅曱甴要去死無計。

呢d係人地事

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-17 09:50 PM 發表
其實有點浮誇..........黑人真的多了.........競爭都不少.........難搵工作是事實....!!
不過一些專業的行業依然很缺人........大學的收入都面臨困難......這也是事實....!!
沒有過去英國人的灑脫及貴族氣..........就如同天使跌落凡間.......但畢竟是曾經輝煌的國家...!!
只要你有足夠多的錢...........來英國生活........同你預期差距不算大.....!!
但如果你是又無技能......又係窮人.......真心別去英國獻世.......慘過在香港當乞丐.....!!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-11-17 06:58 PM 發表
移居英國,除了柴米油鹽,最多人擔心,就是治安。事實上,英國治安絕不及香港好。為了節省資源,英國自2010年起已陸續關閉全

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20201117/photo/bkn-20201117160050026-1117_00862_001_fb.jpg?20201117181658

今時今日真實嘅英國大家又知幾多,持 ...
對黃屎利多於弊?

對黃屎利多於弊?

引用:
原帖由 wilsonts 於 2020-11-17 07:20 PM 發表
所以話外國月亮唔一定特別圓~
唔圓咩? YC FF打J解決.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]