• 瀏覽: 1,097
  • 回覆: 11
--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.
雙重標準是畜類
自由民主屬邪教
引用:
原帖由 captkkk 於 2020-11-16 02:13 PM 發表
若然你仲記得當日反呢樣果樣嘅時候, 無啦啦走咗班話自己係天主教/基督教嘅野出黎, 係咪?  你就要識分, 真信徒定係耶撚.

一間教會, 將關心社會, 關心人嘅靈魂得救, 騎劫成引導會眾去所謂關心政治 (但卻不去教導何為政治), 但教會是要搞政治的嗎?
還記得誰問耶穌應否納稅 ( 給那個該死的羅馬專制變態政權) 嗎?
還記得回答是甚麼?

答係話: 叫你交你就交啦, 但要審判裁決嘅係  ...
比差佬打完左面,應該叫佢打埋你右面 先係 正確福音!

插完前面 更要比人插埋後面⋯

引用:
原帖由 captkkk 於 2020-11-16 14:13 發表
若然你仲記得當日反呢樣果樣嘅時候, 無啦啦走咗班話自己係天主教/基督教嘅野出黎, 係咪?  你就要識分, 真信徒定係耶撚.

一間教會, 將關心社會, 關心人嘅靈魂得救, 騎劫成引導會眾去所謂關心政治 (但卻不去教導何為政治), 但教會是要搞政治的嗎?
還記得誰問耶穌應否納稅 ( 給那個該死的羅馬專制變態政權) 嗎?
還記得回答是甚麼?

答係話: 叫你交你就交啦, 但要審判裁決嘅係  ...
我係你講嘅其中一個耶L
但我嘅教會都係focus係信仰個樹

但教會仍有好多迷途小羊,
認為民主比信仰更緊要。

對佢地嚟講,民主已經昇LV做咗上帝。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-17 17:04 發表

認為民主比信仰重要就係迷途小羊?
有人話唔俾飯你吃放棄公義道德品格
就係清醒睿智識時俊傑嘅成熟表現了?
你係耶L咩? 答咩爹?
你識得耶穌咩?
你讀過晒新舊約?
你知點解教會一直只會進行小圈子選舉咩?
你知新舊約都講民主親都冇好事發生,冇好結果咩?

連耶L都未夠班做就學人批評耶L, 果然係學足啲美國老閹人教小孩子生仔經.
可笑! 可笑!

呀淫生, 教會掂政治, 會有一鑊熟既風險架. 唔係比政權一鑊熟, 係自己內戰一鑊熟. 唔信自己睇下歐洲歷史, 十字軍征下征下會征左君士坦丁堡, 令拜佔庭元氣大傷, 係後來佢被土耳其滅亡既遠因, 唔知上帝點樣打鳩, 唔係, 打救當年既羅馬教宗呢...

歐洲佬用左過千年悟出政教要分離呢個道理, 淫生你唔係咁孤陋寡聞掛?
你讀得書少, 就唔好出黎獻世好唔好.

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-18 09:26 發表

我同你講呢啲咩?
世人都迷途了
高人啊~
背咗聖經媾唔媾到女?
不過話外國閹人果原來自己係太監
媾仔似啲
哦!原來你唔識白撞嘅!

我話迷途嘅係誤以爲民主係上帝嘅教徒,
你就話係世人... 神邏輯!

讀聖經媾到女你都講得出,即係話你連教會都未入過去!
仲以為一街嘅黑衣黃天使真係教徒?!

你嘅無知有再一次證明你呢個老閹人講生仔經,
只能活在唔存在過嘅幻想中。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-18 11:06 發表

即係又係你白撞就得
同你講10字軍火藥就得你話人閹人就得異曲同工
咁你講吓聖經邊樹叫人全民投票啦!
有邊次公投後深得上帝喜悅?
又邊次民選後唔死得人多?

你越吹得多,明眼人越知你白撞。

教你一個乖,基督教天主教都唔認同反政府,
民主唔民主,同信仰冇瓜葛。
真信徒應該focus在信仰嘅事宜,聖經(舊約)嗰套講打講殺嘅教導:靠人__嘅話,死得!
在現實生活中只會為在合符聖經(新約)嘅教導下和平的爭取人權。
吓次玩宗教帖嘅話,做多啲工課先。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]