• 瀏覽: 10,620
  • 回覆: 135
+4
飯民好多都唔係為民, 只為咗好處. 明知玩唔耐, 早走早著.

真係有理想, 就唔會總遲開會啦.

引用:
原帖由 謀人寺 於 2020-11-16 08:22 AM 發表

咁即係多人支持的殺人犯都唔使坐監?
你搞清楚,果4個是出賣香港才俾人當狗咁趕走
殺人犯坐監都要經法庭判決呀!人大的責職是什麼?不會如法庭吧?直接判決DQ民選議員;管治香港。

果4個表面上是出賣香港利益,但該給予辯解機會;就算是殺人犯亦該讓其辯解。

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2020-11-16 02:22 PM 發表

殺人犯坐監都要經法庭判決呀!人大的責職是什麼?不會如法庭吧?直接判決DQ民選議員;管治香港。

果4個表面上是出賣香港利益,但該給予辯解機會;就算是殺人犯亦該讓其辯解。
人大不如法庭??🤭🤭🤭🤭🤭

引用:
原帖由 謀人寺 於 2020-11-16 02:45 PM 發表

人大不如法庭??🤭🤭🤭🤭🤭
各有責職。正如777唔會自己捉賊,咁佢咪不如差人。

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2020-11-16 02:50 PM 發表

各有責職。正如777唔會自己捉賊,咁佢咪不如差人。
咁泛民仲唔去司法67

引用:
原帖由 _vengeance_ 於 2020-11-15 07:47 PM 發表
方向報不嬲都鍾意鬧政府,但係佢又唔會去到做漢奸咁過份。
以前我都追佢個龍門陣看

台灣有個檢察官話要用終生監禁來代替死刑, 個理由係有可能判錯. 但有D case 係你係千九幾人面前殺人都會判錯.

人地叫你走好比面你, 上到法庭比人問你寫信叫外國政府罰香港, 算吾算勾結外國政府, D人重唔識答.

民選議員收公帑人工,
卻為逢貝奧及彭斯服務。
仲吃裡扒外要美國制栽香港。
離L晒譜!

一雞死一雞鳴,
政棍D不盡,選舉過又生。

呢個標題從根本上錯

如果民主選舉有任何制衡力
老美傻佬特抗疫政策倒行逆施違反科學
點解完全無受到制衡?
所謂民主對執政者的制衡
只是統治階層給人民的精神鴉片而已!

正一冚家產細路

附件

20201118_193746.jpg(331.58 KB)

20201118_193749.jpg(352.31 KB)

20201118_193742.jpg(342.44 KB)

引用:
原帖由 andlong 於 2020-11-15 10:27 PM 發表
議會無左反對聲,制衡力不足,政府議案話過就過,無晒民主選舉出來人
無左日日垃布,所請反對聲音,一事無成!

家陣啲建制派唔係一讓丙政府抗疫不力?
不過,成嗰政府至少係"運作",好過得個拉布。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-11-15 07:33 PM 發表
一石激起千重浪。全國人大常委會公布有關立法會議員資格的決定後,4名反對派議員即時遭港府DQ,繼而引發泛民總辭,激起的震盪持續不斷。有人認為他們咎由自取,也有人認為港府言而無信,中央趕盡殺絕。姑勿論如何,不爭的事實是,這些議員皆由一人一票選舉產生,獲得民意授權,現在民意未能如實反映,民主政治猶如走回頭路;更重要是,議會失去制衡力量,只存在一種聲音,單靠建制派不足以監督政府施政,倒行逆施的舉措勢必陸續 ...
東方不嬲反政府架啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]