• 瀏覽: 10,594
  • 回覆: 135
+4
冇咗反對派,咁起訴得貪曾未,仲可以有咩藉口

引用:
原帖由 andlong 於 2020-11-15 22:27 發表
議會無左反對聲,制衡力不足,政府議案話過就過,無晒民主選舉出來人
少了低端人種破壞社會更和諧。

議員可隨時公開叫外國制裁自己國家嘅城市?出賣自己國家嘅城市?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-11-15 07:33 PM 發表
一石激起千重浪。全國人大常委會公布有關立法會議員資格的決定後,4名反對派議員即時遭港府DQ,繼而引發泛民總辭,激起的震盪持續不斷。有人認為他們咎由自取,也有人認為港府言而無信,中央趕盡殺絕。姑勿論如何,不爭的事實是,這些議員皆由一人一票選舉產生,獲得民意授權,現在民意未能如實反映,民主政治猶如走回頭路;更重要是,議會失去制衡力量,只存在一種聲音,單靠建制派不足以監督政府施政,倒行逆施的舉措勢必陸續 ...
而家嘅反對派唔係反對派,佢哋只係撳鐘員,只負責撳鐘仔,撳完鐘仔就收工㗎嗱

冬方近排吃了💩語毛論次評擊 泛淫咎由自取大演鬧亂與失去制衡何幹 輿論撰文居心可在🤔

鬧定先,扮先知,將來若果真係出咗問題,就話自己一早有講到。到時公死有得食,婆死都有得食,點都有得食,幾正。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-11-15 20:07 發表

政府的威信低,傳媒就可發揮影響力,講到底東方都係為地產佬反明日大嶺,只要可破壞政府威信的事,方向都會做.
x2 搞點犯民下一步就要對付地產商同方向報呢d兩頭蛇

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-11-15 08:26 PM 發表
陳文敏教授淪落為陳盲氓教獸,大學制度還有甚麼意思?

方仗咪求仁得仁囉,唱衰犯民咁多年,終得償所顧,又話冇問主?

東方不嬲都唔係建制報

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-11-15 10:43 PM 發表

"Don't 慌" 收咗好多毒果棄卒黃屍妓者, 在變色中, 毒果3.0 冥報2.0
快LD去篤灰啦冚家剷

不論藍黃
選出嚟嘅都係垃圾
所以民主選舉一直都係笑話

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-11-15 07:33 PM 發表
一石激起千重浪。全國人大常委會公布有關立法會議員資格的決定後,4名反對派議員即時遭港府DQ,繼而引發泛民總辭,激起的震盪持續不斷。有人認為他們咎由自取,也有人認為港府言而無信,中央趕盡殺絕。姑勿論如何,不爭的事實是,這些議員皆由一人一票選舉產生,獲得民意授權,現在民意未能如實反映,民主政治猶如走回頭路;更重要是,議會失去制衡力量,只存在一種聲音,單靠建制派不足以監督政府施政,倒行逆施的舉措勢必陸續 ...
東方日日插政府你唔係睇唔到呀?

引用:
原帖由 Moo~ 於 2020-11-15 10:45 PM 發表
東方不嬲都唔係建制報
你係味痴架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]