• 瀏覽: 1,009
  • 回覆: 17
建制嘅建制派 建制嘅反對派 民主嘅建制派 建制嘅民主派 民主嘅反對派 中立嘅反對派 中立嘅建制派 中立嘅民主派 反對嘅建制派 反對嘅民主派 反對嘅中立派 仲有 本土嘅建制派 本土嘅民主派 本土嘅中立派 。。。

你大把角色要扮呀 嘩 呢次你發啦

講真,無晒泛民係議會,已經對你地建制派同立法會完全冇興趣。
反正要通過既通過攞錢既攞錢你地就成世人都做中共既扯線公仔啦

==============================================

京港聯手繞過法律程序DQ 4名立法會議員,引發民主派集體總辭抗議。公民黨主席梁家傑直指,現時議會內再沒有民主派發言,建制派難再把做得不足的地方卸責予民主派,提醒建制派好自為之;自稱是「建制派中的反對派」的謝偉俊形容,往後建制派會扮演更多「反對派」的聲音,監察政府,「當冇人再幫我哋做呢啲角色嘅時候,自不然我哋就多多少少都要扮演多啲呢啲角色」。

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/local/20201114/ABIUDC5XIZBUHBT6NFSVD66TC4/?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR1oBs8_v6uNpT1ZYrM16bFNNt1Yw0ktsUjXx7CUm4LZkSefJaTetInVs5M

點解建制要扮「反對派」?邊個扮建制?

講出意見的問題就叫扮反派同一公司講一個計劃都會有吾同聲音啦

都係扮,有幾難呢?

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-11-14 05:45 PM 發表
建制嘅建制派 建制嘅反對派 民主嘅建制派 建制嘅民主派 民主嘅反對派 中立嘅反對派 中立嘅建制派 中立嘅民主派 反對嘅建制派 反對嘅民主派 反對嘅中立派 仲有 本土嘅建制派 本土嘅民主派 本土嘅中立派 。。。

反正要通過既通過攞錢既 ...
習主席叫你做就係做啦
講咁多 托7咩

無論建制、還是非建制,政治人每日都要演戲,如今演反對派又有何難?

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-11-14 05:45 PM 發表

民主派咪又係扮!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-11-14 06:08 PM 發表
都係扮,有幾難呢?
法律超人戳爆鹵味娟的「辛勤論」~

偽民主都好過冇民主,好似袋住先唔要,而家乜七都冇.
人哋話有偈傾你唔傾,而家想傾都冇得傾.
又話攬炒又話光復,付出咁大代價,踎監嘅踎監,著草嘅著草.
乜七都爭取唔到,特首好官我自為之.
而家大陸變相收返晒治權.行政,立法已經搞掂,
司法豬八戒照鏡,權威掃地.中央大獲全勝.

引用:
原帖由 Popochina9 於 2020-11-14 06:14 PM 發表

習主席叫你做就係做啦
講咁多 托7咩
係吔, 理解的要執行, 不理解啲也要執行~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-11-14 06:48 PM 發表

係吔, 理解的要執行, 不理解啲也要執行~
冇錯
他們到底有冇讀習思想
我建議人人買一本
一年內要完成

引用:

謝可轉營做忠誠反對派

引用:
原帖由 74x 於 2020-11-14 06:52 PM 發表

謝可轉營做忠誠反對派
你細路玩警賊遊戲
你鐘意做警定賊呀?

on 9 , 一定要為反而反的咩, 好的政策就要支持, 政苦要起樓都話要反, 你話幾 on 9

依條擦鞋仔同果個中央政策組的老劉一Q樣,幫手鋪路,今時今日仲做埋D 垃圾嘢,實實在在做嘢喇,搞咁多麥花臣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]