• 瀏覽: 4,433
  • 回覆: 27
英國今年7月宣佈,合乎BNO資格的港人在明年1月可申請港人BNO簽證取得永居身份,並允許他們用LOTR(Leave Outside the Rules)形式提前入境,在英國合法居留6個月。 不少港人希望提早取回強積金到英國生活,但至今一一被受託公司拒絕,而積金局至今仍未就明年...

都話港共政權會出乸渣招, 阻撓BNOs移居英國啦!!

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/financ ... GFB5RJ6BJBZ5LT6CFE/

「一係深閨、一係澳門」
阿柒,LOTR 連 PR 都唔係,點樣可以申請到提早攞返 MPF 呀???

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-11-14 02:08 PM 發表
阿柒,LOTR 連 PR 都唔係,點樣可以申請到提早攞返 MPF 呀???
咁, BNO Visa得啦呱~

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-11-14 02:08 PM 發表
聽講只要去大陸或者澳門行一轉及去食個生菜不再留港生活,都可以攞嫁。不過港府無懲罰制度所以無偈。

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-11-14 02:41 PM 發表

聽講只要去大陸或者澳門行一轉及去食個生菜不再留港生活,都可以攞嫁。不過港府無懲罰制度所以無偈。
過去, 大把廢佬用呢招啦~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-11-14 01:40 PM 發表
英國今年7月宣佈,合乎BNO資格的港人在明年1月可申請港人BNO簽證取得永居身份,並允許他們用LOTR(Leave Outside the Rules)形式提前入境,在英國合法居留6個月。 不少港人希望提早取回強積金到英國生活,但至今一一被受託公司拒絕,而積金局至今仍未就明年...

https://hk.appledaily.com/resizer/PdZOAHjTQiQng5PuAGJ4lTHjpxU=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/11-13-2020/t_986e6cb129af45dfabeb402c7191860a_name_20201112_fin_164.jpg
入咗英籍永久唔係香港打工先講,你哋成日呃人,連你主子都係美國郵寄選票大選作弊

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-11-14 02:41 PM 發表

聽講嘛
事實唔係咁囉

法例係永久離港先可以取強積金。
LOTR連英國永居權都未有,點證明去英國可以永久離港?你話移居內地都至少你真係有權在內地永居,你最後是否咁做或將來改變主意無人可以肯定!

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-11-14 02:57 PM 發表
法例係永久離港先可以取強積金。
LOTR連英國永居權都未有,點證明去英國可以永久離港?你話移居內地都至少你真係有權在內地永居,你最後是否咁做或將來改變主意無人可以肯定!
回鄉證真係有權永住?永住權係你即使犯法或者其他原因都不可以踢你離境又或姐離開後拒絕你入境。
你覺得回鄉卡可以嗎?

引用:
原帖由 Tenchi001 於 2020-11-14 03:07 PM 發表

回鄉證真係有權永住?永住權係你即使犯法或者其他原因都不可以踢你離境又或姐離開後拒絕你入境。
你覺得回鄉卡可以嗎?
所有國家既永居都可以取消,英美澳紐一樣,犯法一樣取消!
現在問題係用永居英國做原因取回強積金,但仲未有英國永居權!咁都可以成為投訴?

引用:
原帖由 Tenchi001 於 2020-11-14 03:07 PM 發表

你覺得回鄉卡可以嗎?
香港人在大陸無戶籍, 有乜事, 由得大陸政府話咋;柒婆應該要求人大澄清, 但佢又應做唔做!!

移民就取消香港身份證同特區護照啦,mpf即俾

引用:
原帖由 sleepyowls 於 2020-11-14 11:13 PM 發表
移民就取消香港身份證同特區護照啦,mpf即俾
叫柒婆修例囉,唔急架、不過要快~

毒果九講又呃七班黃九。

LTOR其實都係移民簽證一種
中國政府唔應該留難佢哋
否則,會好似好呃錢咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]