• 瀏覽: 20,899
  • 回覆: 158
  • 追帖: 1
+7
兩隻曱甴仔玩遊戲機玩到當現實咁上腦!

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-11-14 01:56 PM 發表

因為理大係黑暴大本營+汽油彈工廠;甲由根本不應將大本營曝光

甲由想直接封鎖海隧紅磡出口,犯了戰略錯誤---兵力不足又無法撤退,以為警方不敢進攻學校
打仗真無唔洗讀書咩,唔係軍校要來做乜? 再者黑暴講到尾只係一群流氓,本質同恐怖份子相近,不過係低能個隻

年青案底,正呀

引用:
原帖由 andy94 於 2020-11-14 03:29 PM 發表
一巴車落老何度!啪啪啪啪啪啪啪啪啪
加住人工咁車,係人都願啦

警方放生所有under 18細路已經係最大既仁慈,處身當日理大咁既戰場,全世界都搵唔到咁克制既紀律部隊

少年曱甴抵撚死!報應來了!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-11-14 12:13 PM 發表
唔知邊個師領導理大之戰,真系大整蠱。。黑暴優勢系遊擊戰,真系可以長玩長有,你變陣地戰,真系笑死人
淨係斷水斷電都搞掂班曱甴

引用:
原帖由 廣東南蠻子 於 2020-11-14 03:33 PM 發表

放心,有咁好履歷,黃店一定請洗大餅的
加拿大都歡迎佢去移民,幾威

理大被恐怖分子佔據,警察就真係救理大

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-14 11:33 AM 發表
【明報專訊】去年11月18日,兩名14歲少男少女涉在佐敦參與「圍魏救趙」行動,營救被困理大的示威者。兩人承認非法集結罪,原被判兒童保護令1年,毋須留案底。律政司不滿刑罰過輕,向上訴庭申請加刑,上訴庭昨改判少女接受12個月感化令,少年則履行80小時社會服務令,兩人均要留案底。上訴庭在判辭指出,原審裁判官過分着重被告的更生需要,忽略阻嚇性因素,明顯刑罰過輕。

乜Q野救理大?搞暴動就搞暴動啦,日月 ...
睇嚟應有唔少法官對何俊堯連升三級極有微言

又係嗰何狗官,呢隻孳畜必遭天譴!

引用:
原帖由 wkngtw 於 2020-11-14 01:14 PM 發表
上訴庭首席法官潘兆初頒下判辭 ⋯ 質疑何俊堯欠缺感化官的意見便量刑,做法並不理想。
如果感化官意見相左,唔符合自己嘅放生立場,點算?
潘官又稱,何俊堯裁定被告角色較被動,惟證供顯示,兩被告角色主動;何俊堯對案情的裁斷出錯 ⋯
證供對有立場嘅裁判官會有用?憑主觀、有立場嘅裁判官有咁嘅錯裁斷,見慣不怪。
快叫 老賊禿 狗官馬道立條撚樣出嚟吠兩聲嚟聽下

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-14 11:33 發表
【明報專訊】去年11月18日,兩名14歲少男少女涉在佐敦參與「圍魏救趙」行動,營救被困理大的示威者。兩人承認非法集結罪,原被判兒童保護令1年,毋須留案底。律政司不滿刑罰過輕,向上訴庭申請加刑,上訴庭昨改判少女接受12個月感化令,少年則履行80小時社會服務令,兩人均要留案底。上訴庭在判辭指出,原審裁判官過分着重被告的更生需要,忽略阻嚇性因素,明顯刑罰過輕。

圍撚求精

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2020-11-14 07:18 PM 發表

打仗真無唔洗讀書咩,唔係軍校要來做乜? 再者黑暴講到尾只係一群流氓,本質同恐怖份子相近,不過係低能個隻
一群書生,主觀意志以為紅隧口是戰略決勝地,忽略自身實力

實力不足,而無法撤退;此為「死地」,甲由主動在死地開戰極為愚蠢,自招失敗

孫子有云:勝兵先勝而後求戰,敗兵先戰而後求勝

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-14 11:33 AM 發表

恭喜晒, 令人生精彩系列

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]