• 瀏覽: 26,586
  • 回覆: 225
+11
攬炒派議員「鬧辭」召集人兼民主黨主席胡志偉,辭職後稱回到社區「貢獻」雲雲,言猶在耳,胡被踢爆在任議員期間涉嫌虛報開支呃公帑!《大公報》調查發現,胡志偉由2013年至2015年,向一間「閃耀製作」租賃速印機,「閃耀」董事是民主黨創黨元老李建賢及朱耀明兒子朱牧華,而「閃耀」幕後的唯一股東,是以慈善機構註冊的老人服務中心,有單據顯示,該老人服務中心每月為胡志偉的地區辦事處提供清潔服務。

「鬧辭」主角胡志偉 涉虛報開支呃公帑,呢班咁有"糧支"嘅"巳完",為左錢,上至收美金來叛國亂港,下至清潔小費都呃,勿都做得出,死垃圾早走早著

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202011/13/AP5fadce59e4b0fede7f7afc96.html

車!犯狗常態有乜好報導喎愚民都係照舊盲目奉獻架啦!

睇嚟佢哋唔會再有得選呃飯食了

要坐監的。

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-11-13 09:07 AM 發表
攬炒派議員「鬧辭」召集人兼民主黨主席胡志偉,辭職後稱回到社區「貢獻」雲雲,言猶在耳,胡被踢爆在任議員期間涉嫌虛報開支呃公帑!《大公報》調查發現,胡志偉由2013年至2015年,向一間「閃耀製作」租賃速印機,「閃耀」董事是民主黨創黨元老李建賢及朱耀明兒子朱牧華,而「閃耀」幕後的唯一股東,是以慈善機構註冊的老人服務中心,有單據顯示,該老人服務中心每月為胡志偉的地區辦事處提供清潔服務。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202011/13/5fadcdede4b02f8530f5dedd1.jpg
唔呃錢邊度有飯開 ?

沒了光環,陰暗面很難睇,這才是開始,祝漢奸前程似咁🤔🤔

引用:
原帖由 jumboleung 於 2020-11-13 09:17 AM 發表

唔呃錢邊度有飯開 ?
飯民冇了議員護身符,他們大把黑材料排隊給人揭

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-11-13 09:15 AM 發表
11813614 睇嚟佢哋唔會再有得選呃飯食了
中央兩下散手,巳把立法會嘅黃議員KO晒,中央下一步應全方位對付區議會內所有黃垃圾,中央定要切斷所有亂港黃派食公堂議員嘅收入,我們市民要齊出來支持政府

拉條人渣坐監啦

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-13 09:18 AM 發表
涉嫌
有證據就一早報左警啦
又玩老屈
好快就有好多黑材料

正契弟

呃公帑又幾巴閉
呃手足先係高招

垃圾已完,衰野做盡,消費香港。

呢d唔貪邊會係民主黨作風

主題標籤 #胡志偉
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]