• 瀏覽: 28,628
  • 回覆: 148
  • 追帖: 1
+5
15名泛民主派議員總辭,今(12日)分別向立法會秘書處遞交辭職信,惟生效日期各異。其中民主黨許智峯及議會陣線毛孟靜最早離

遲半個月先辭職都成5皮嘢可以供半個月樓, 養個姐姐半年
E+就來無[糧支]好慘, 各位愚蠢嘅市民睇開D啦

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201112/bkn-20201112220118457-1112_00822_001.html

昨日已經無故缺席
之後會一樣

追返代通知金

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-11-13 07:25 AM 發表
昨日已經無故缺席
之後會一樣

追返代通知金
算唔算曠工? 以後垃圾會缺席應該扣糧

有眾籌可昆供樓怕乜

手足生果689蘋果立場最狗開心 以後又多幾隻畜生企街

咁正常人辭職當然想R盡啦 人之常情

引用:
原帖由 beelzebub 於 2020-11-13 07:36 AM 發表
其實佢地可以話按勞工條例一個月通知, 係咪可以逗多D糧呢?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-13 07:38 AM 發表

可惜佢哋又要威又要帶頭盔做甚麽事也不能決決絕絕留人話柄

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-13 07:38 AM 發表

你估佢哋唔想呀?應該真係怕太盡俾人小咋

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-11-13 07:42 AM 發表

可惜佢哋又要威又要帶頭盔做甚麽事也不能決決絕絕留人話柄
醒目D話12個月通知咁咪可以袋足12個月先走囉

半個月糧都唔放過

引用:
原帖由 beelzebub 於 2020-11-13 07:36 AM 發表
唔好唔記得尹兆堅, 淋卓廷, 鄺震乳, 許智瘋各自仲有份筍工幾皮嘢一個月嘅區議員!

又係為錢。。。香港民主何價,太悲賤了。

引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-11-13 07:46 AM 發表

唔好唔記得尹兆堅, 淋卓廷, 鄺震乳, 許智瘋各自仲有份筍工幾皮嘢一個月嘅區議員!
老細咁衰重繼續打佢工? 辭埋啦

引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-11-13 07:46 AM 發表

希望跟手第二波好快會在區議會爆發

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]