• 瀏覽: 28,644
  • 回覆: 148
  • 追帖: 1
+5
其實10幾萬人工,真係搵唔返

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-13 07:38 AM 發表

其實佢地可以話按勞工條例一個月通知, 係咪可以逗多D糧呢?
即時離職要倒比一個月代通知金
今次卜佳鳥

佢地太高人工啦,成10萬一個月,
其實月薪7萬已經好夠用,同埋佢地做既野根本唔洗咩既專業資格.............

引用:
原帖由 item889 於 13/11/2020 10:02 發表
其實月薪7萬已經好夠用,同埋佢地做既野根本唔洗咩既專業資格.............
係選佢地既果班白痴唔洗要佢地有專業資格

10 皮人工一個月, 咁就無左了, 除了憨鳩之外, 都唔知講咩好,

繼油胃精支X宣誓後, 同一個下場

垃圾局對小市民嚟講有同冇都冇分別炒q哂佢最好每年慳唔少。

睇見呢班犯民垃圾就食唔落飯,
滿口仁義道德,做就無恥敗德!
假仁假義,散播歪理....呃飯食,
虛僞就當正義!
淨識破壞、拉布、點人數、賴政府、反國家!
建設就完全
煽動仇恨,破壞社會安寧!
分化香港人,分化中港兩地
罪業甚深!!!
E+炒曬,
良好市民
終於可以安樂啲食餐飯了!

即時離職,有無補返一個月畀政府?

引用:
原帖由 item889 於 2020-11-13 10:02 AM 發表
其實七萬都多,因為好多議員開支都係實報實銷。應該同國際標準睇齊,好多歐洲國家議員得兩三萬港圓。

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2020-11-13 09:57 AM 發表

佢哋會眾籌,大把台美捐款
應該立法眾籌要先審批,尤其係政治組織。

又眼紅,吹咩

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-11-13 09:57 AM 發表

按照普通法嘅理念,可以將基本法呢個愛國愛港嘅定義引申到所有公職人員
係羅,點解唔dq區議員,講港獨買港既好似更多,泛民為乜又唔總辭埋區議員,人多震撼d嗎!

話時話,啲民主派區議員點解咁冇骨氣唔同垃圾會手足齊上齊落?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]