• 瀏覽: 2,894
  • 回覆: 28
順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-11-12 04:13 PM 發表
影片

影片

影片
用呢個武器就系人類嘅敵人。

引用:
原帖由 呢個石頭 於 2020-11-13 03:11 PM 發表

用呢個武器就系人類嘅敵人。
美國用左兩個係日本,人類救星喔

呢個系可以擺平所有人類嘅武器,呢個系力量也系魔鬼。

大家一齊回到冷兵器時代

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-11-13 04:48 PM 發表

美國用左兩個係日本,人類救星喔
嗰個係原子彈,力量弱核彈氫彈好多倍!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-13 05:50 PM 發表

嗰個係原子彈,力量弱核彈氫彈好多倍!
日本想試試而加的氫彈

引用:
原帖由 建國川 於 2020-11-13 05:52 PM 發表

日本想試試而加的氫彈
日本會渣都冇都似,一個廣島原子彈等同2萬噸tnt的威力

但氫彈去到是100萬噸級別,一個打東京,全部成洪荒

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-11-13 06:31 PM 發表
是要打到去敵人的復地才爆~先有用
如發射無耐就被.擊落就好大穫
哈哈,好熱鬧
在下都多口講句,今時今日憑中美俄太空技術,是會在自己國家內將核武或氫彈先射上太空,再從太空上將相關武器向下墮射式射下。。。

現今除中美俄有截擊太空武器能力外,暫時無國家可以做到。。。
若中國以核武以上級數導彈擊炸日本,就算可以截擊亦已是日本本土的上空了。。。

若擊爆該枚核武,除爆炸外熱核輻射會迅速在半空擴散並下墮,死傷將比落地爆開更嚴重的。。。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-11-13 06:31 PM 發表
是要打到去敵人的復地才爆~先有用
如發射無耐就被.擊落就好大穫
‘’去廁所做大事記得用廁紙,

落雨啦,出外記得擔遮呀‘’

你講的感覺同上面兩句有咩分別

所以北韓先至咁惡,話晒咁大個人質在隔離呢!

氫彈。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-13 06:17 PM 發表

日本會渣都冇都似,一個廣島原子彈等同2萬噸tnt的威力

但氫彈去到是100萬噸級別,一個打東京,全部成洪荒
邊有100萬噸TNT氫彈……
美國“彩虹堡壘”氫彈 2800萬噸TNT
俄羅斯“沙皇炸彈”實驗型氫彈 5800萬噸TNT
製造未實驗型……一億噸TNT!
點解有未實驗型號? 因為無地方可以試……
一億噸係咩概念? 當年小行星撞地球,導致恐龍滅絕,地球寒冬十年,個小行星衝擊力就係一億噸TNT。
當年蘇聯想,一係射去月球試……然後專家測算,咁樣月球可能會炸裂成兩塊……

無千萬級數都好意思叫自己氫彈……

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-11-13 10:01 PM 發表

邊有100萬噸TNT氫彈……
美國“彩虹堡壘”氫彈 2800萬噸TNT
俄羅斯“沙皇炸彈”實驗型氫彈 5800萬噸TNT
製造未實驗型……一億噸TNT!
點解有未實驗型號? 因為無地方可以試……
一億噸係咩概念? 當年小行星撞地球,導致恐龍滅絕,地球寒冬十年,個小行星衝擊力就係一億噸TNT。
當年蘇聯想,一係射去月球試……然後專家測算,咁樣月球可能會炸裂成兩塊……

無千萬 ...
師兄,你所言甚是。。。
美國的是2800萬噸、俄羅斯沙皇是5800萬噸TNT。。。
但好可惜的是兩國都無法維護相關武器,所以都拆卸了。。。
現只剩返中國仍有接近美國的彩虹氫彈儲存中。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]