• 瀏覽: 7,504
  • 回覆: 91
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-12 11:38 AM 發表
冇咗鬥爭戲碼
出賣基層利益會份外核突
佢地大把嘢可以做啦,例如可大幅修改議事規則,成立獨立調查曱甴資金來同源幕后黑手等,明年泛暴民再想玩嘢?無咁易啦。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-14 10:32 發表

赤共政府建制9咪為反而反嘅PK囉
又前呀塗問懵董有冇睇過佢地經濟建議書
懵董只係答“䁽過吓”(我理解即係冇咁解)
從來民主派建議任何嘢保守派同政府都係反對
你睇而家兩電加價,根本加到盡,靠附加費優惠拉平,同黨鐵加價方式1樣戲碼
其實冇誠意傾,係遲啲先收咁解
事緣就係建制9反對特權查數,理由係啲空泛嘅“尚方寶劍不能亂用”
基本上次次都係不能用,劍只係俾當權者愛嚟濫殺異見,例如查甘乃 ...
民主派的嘢都睇?賺嘥氣!留番畀你地自戀一下咪仲好。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 12-11-2020 12:06 發表

歷史已證明係唔work
不能完全共產,也不能全部私有,因為大家生活在社會之中,我中有你,你中有我。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-14 09:57 發表

仲有搞到你出軍隊開槍碌豬射自己人民你唔講?
你講美國?
唔只軍隊,連警察都係。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-12 11:38 AM 發表
冇咗鬥爭戲碼
出賣基層利益會份外核突
呢次我支持你,一個政府必須要有反對派,中國政府都一樣係唔只共產黨的。
共產黨只是執政黨。。。

香港亦一樣若只有民建聯一黨主持立法會,則將會有權力偏旁的情況出現,所以這次壓後選舉亦只是一年而巳。。。

但呢幾年泛民做一切事,都只是為反而反毫無建樹並支持黑暴破壞香港,甚至推年青人去犯法。。。

這些一切一切行為只為破壞香港,此種渣滓的人是不應留任的。

所以只可寄望下年新一屆的反對派,會出現一批真正為香港為市民福址的議員吧!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-15 12:30 發表

老鄧保守反改革失勢
人民悼念胡耀邦民運
太上皇出軍隊血腥鎮壓
轉頭咪又資本階級自由化
改姓資修憲黯然交出軍權
你講緊歷史?
唔見你講美國肯特州立大學大屠殺( Kent State Massacre)?

我講嘅今時今日!
懂奴侵都仲出動國民警衛軍鎮壓, 大陸呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]