• 瀏覽: 5,853
  • 回覆: 78
如題討論!
為什麼如此多人討厭中國人?

- Gigabyte Desktop (Home)
- Macbook Pro M1 13" (Programming)
- ROG Strix Scar 17 (2022) G733ZX-LL093W (Gaming)
- Xiaomi 10T Pro (Personal)
- POCO X3 GT (Office)
冇喺回歸之前殺死曬啲黃絲。

美國人有什么原罪 ? 

無信神(邪)會變通又聰明又勤勞, 對於西人來講,就是中國人既原罪

引用:
原帖由 robin09 於 12-11-2020 10:09 發表
美國人有什么原罪 ? 
侵略印第安人

唔肯好好哋做白人奴隸,比資本家剝削。

樓主九錯了方向,應去問,前朝港英餘孽祖宗從何而來
問問7婆係味從石頭爆出來
再問問7婆和一眾19膠官,點解受共產黨管治,而從來都不敢將(中國共產黨)五只字説出口!
傷港死因之一。。。

大陸人既原罪唔通係香港人既無知?

懷璧其罪。

引用:
原帖由 jone_kuok 於 14-11-2020 15:40 發表
唔肯好好哋做白人奴隸,比資本家剝削。
為什麼中國人這麼愛國,又有那麼多人愛遊日本,愛日本動漫文化呢?
這可以是仇人畫出來的動畫喔。
Why?

大陸人冇原罪。被人仇恨只因首先喺香港回歸問題KO咗英國,而家又挑戰緊美國經濟同科研地位。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-15 11:48 PM 發表

為什麼中國人這麼愛國,又有那麼多人愛遊日本,愛日本動漫文化呢?
Why?
以前打仗,打贏的都會搶晒輸的國家美女回去為奴,你點解唔問吳王勾淺,西施夠系越國美女,你做咩要搶離做寵妃??

日本侵華,和我欣賞京都文化完全沒衝突,最好占領埋東京,可以慢慢欣賞

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-15 23:48 發表

Why?
為什么日本人這么厲害,又有自己文字,為啥官方公示都要帶上中國人發明的漢字,用這些看不起的人發明的東西,Why?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]