• 瀏覽: 20,246
  • 回覆: 319
+9
恭喜哂。。。。大家記得辭。

全國人大常委會通過決定,若立法會議員因宣揚或者支持「港獨」主張、拒絕承認國家對香港擁有並行使主權、尋求外國或者境外勢力干預香港特別行政區事務,或者具有其他危害國家安全等行為,不符合擁護中華人民共和國香港特別行政區基本法、效忠中華人民共和國香港特別行政區的法定要求和條件,一經依法認定,即時喪失立法會議員的資格,決定適用於在原定於2020年9月6日舉行的香港特別行政區第七屆立法會選舉提名期間,因上述情形被香港特別行政區依法裁定提名無效的第六屆立法會議員。依據上述規定喪失立法會議員資格的,由香港特別行政區政府宣佈。人大決定意味參選時被取消資格的公民黨楊岳橋、郭家麒、郭榮鏗、會議界梁繼昌在港府公布後,將即時喪失議員資格。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/政情/547361/人大dq-人大決定全文-指因應由特首要求提出-4泛民即被dq

安德鲁·杰克逊将军后来当上了美国总统,他在第二次英美战争期间就宣布:“有必要灭绝全体印第安人部落”。南北战争的英雄谢尔曼将军说:“我见过唯一的印第安好人,就是死人”。
歡迎泛民總辭!一個都不可少!

引用:
原帖由 ETENHK 於 2020-11-11 01:09 PM 發表
歡迎泛民總辭!一個都不可少!
電視影住。。企係度唔想走。。。

呢期玩大喇,如果真系全部辭職,咁多助理手足點算,失業率又上升喇,快快脆致電勞工處登記了喂。

估唔到林鄭呢次咁勇。。向中央提請炒人。

引用:
原帖由 comti 於 2020-11-11 01:13 PM 發表
呢期玩大喇,如果真系全部辭職,咁多助理手足點算,失業率又上升喇,快快脆致電勞工處登記了喂。
雙十一走去炒淘寶貨囉。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-11-11 01:10 PM 發表

電視影住。。企係度唔想走。。。
泛民咁有誠信,道德標準又高!總辭封聯名辭任信照計已經簽咗,政府DQ即日會總辭!

【最新】特區政府宣布楊岳橋、郭榮鏗、郭家麒及梁繼昌,即時喪失立法會議員資格

引用:
原帖由 ETENHK 於 2020-11-11 01:14 PM 發表

泛民咁有誠信,道德標準又高!總辭封聯名辭任信照計已經簽咗,政府DQ即日會總辭!
係至好丫。。。

犯民唔總辭死全家!

今晚又要加餸啦😆

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-11-11 01:07 PM 發表
恭喜哂。。。。大家記得辭。

全國人大常委會通過決定,若立法會議員因宣揚或者支持「港獨」主張、拒絕承認國家對香港擁有並行使主權、尋求外國或者境外勢力干預香港特別行政區事務,或者具有其他危害國家安全等行為,不符合擁護中華人民共和國香港特別行政區基本法、效忠中華人民共和國香港特別行政區的法定要求和條件,一經依法認定,即時喪失立法會議員的資格,決定適用於在原定於2020年9月6日舉行的香港特別行政區第七 ...
鄺俊宇要賣樓或者賣屎忽了..

你估佢賣邊樣呢>??

引用:
原帖由 pnd935 於 2020-11-11 01:17 PM 發表
今晚又要加餸啦😆
唔好飲咁多啤酒。。。

犯民唔總辭死全家!

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-11-11 01:18 PM 發表

鄺俊宇要賣樓或者賣屎忽了..

你估佢賣邊樣呢>??
佢個屎窟有人要?咁奇怪。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]