• 瀏覽: 454
  • 回覆: 8
全國人大常委會今日閉幕,有消息指會議討論立法會議員資格問題。 立法會大會早上11時舉行,由於不足夠法定人數,會議一開始要鳴響傳召議員的鐘聲,到會議廳的大多數為建制派議員,大約8分鐘後才有足夠法定人數。 另外,建制派不同版塊的代表早上曾與立法會主席梁君彥會面。民建聯主席李慧琼在立法會大會前,被記者追問...

點解D立法會議會(包括保皇及反對黨)收左人工,可以成日唔去開會?一般打工仔,收左人工,點都要返工。納稅人都錢咁樣晒,我好能慶!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1559396-20201111.htm

引用:
原帖由 小張自強 於 2020-11-11 11:48 AM 發表
全國人大常委會今日閉幕,有消息指會議討論立法會議員資格問題。 立法會大會早上11時舉行,由於不足夠法定人數,會議一開始要鳴響傳召議員的鐘聲,到會議廳的大多數為建制派議員,大約8分鐘後才有足夠法定人數。 另外,建制派不同版塊的代表早上曾與立法會主席梁君彥會面。民建聯主席李慧琼在立法會大會前,被記者追問...

點解D立法會議會(包括保皇及反對黨)收左人工,可以成日唔去開會?一般打工仔,收左人工,點都 ...
一句講哂
兩邊都仆街

會議廳內大多數係建制派?
呢個一定係誤導。肯定反對派只有一個人。

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-11-11 11:53 AM 發表

一句講哂
兩邊都仆街
最後揍夠人數,都算啦。

引用:
原帖由 小張自強 於 2020-11-11 11:48 AM 發表

點解D立法會議會(包括保皇及反對黨)收左人工,可以成日唔去開會?一般打工仔,收左人工,點都 ...
所有唔開會的都唔係愛國愛港,都要DQ。

唔使慶, 好快無㗎啦。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-11-11 12:39 PM 發表
會議廳內大多數係建制派?
呢個一定係誤導。肯定反對派只有一個人。
唔一定,好多時反對派要求點人數跟手自已走埋,都發生好多次了

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-11-11 12:41 PM 發表

最後揍夠人數,都算啦。
最閉,不止一次係咁,連呀頭譚生都出埋聲啦,怪不得總辭,最不安係建制,日日要上班

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-11-11 12:54 PM 發表

最閉,不止一次係咁,連呀頭譚生都出埋聲啦,怪不得總辭,最不安係建制,日日要上班
喺會議廳內都可以做自己嘢。只要人到就可以。

主題標籤 #立法會
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]