• 瀏覽: 6,787
  • 回覆: 81
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-11-10 12:53 PM 發表
香港新一代都好高
似乎營養問題多過基因
禾D營養落晒肚腩度

引用:
原帖由 Hotdrink829 於 2020-11-10 03:43 PM 發表

唔一定,金仔好肥.
中國北方

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-11-10 01:01 PM 發表
第一原因, 應該都是食物營養.
而家食好住好穿得暖有咩辦法唔長高吖

引用:
原帖由 Hotdrink829 於 2020-11-10 01:04 PM 發表

上面17xcm有何用?下面有17xcm先至自豪。
可以去馬戲團表演喎

引用:
原帖由 skwongskwong 於 10/11/2020 12:50 發表
佢講既係北方人....南方人唔係咁高
南方年青人很多都1米68以上

高過我1CM

引用:
原帖由 mboii 於 2020-11-10 12:42 PM 發表
國際學術期刊《刺針》(The Lancet)日前刊登一篇文章顯示,中國男性成為全世界身高增長最快的群體之一,而中國男女平均身高為東亞第一。文章表示

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201110/402775387127418880360587.jpeg/ZV8fTcGUSNC4a6A9nuPne3TDDBxTU7S-yX5tpMl-baQ?v=w1280r16_9
香港絕大部分男女沒175cm,你當香港人唔係中國人,搞港獨。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-10 12:50 PM 發表
佢講既係北方人....南方人唔係咁高
南方指香港人

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-11-10 12:53 PM 發表
香港新一代都好高
似乎營養問題多過基因
絕對係!以前啲人冇咁多娛樂,放假都係通山跑做運動當娛樂 ! 而家啲細路咁多娛樂身體鍛鍊少咗仲高咗營養係佔絕對性關係 !

引用:
原帖由 Hotdrink829 於 2020-11-10 15:43 發表

唔一定,金仔好肥.
肥仔金行埋特朗普度只矮半個頭..donald trump 1.9m   肥仔金應有1.8m
都唔矮的

引用:
原帖由 Hotdrink829 於 2020-11-10 01:04 PM 發表

上面17xcm有何用?下面有17xcm先至自豪。
陸捌久下面咪壹陸柒囉😆

中國人有錢了,人都企得直點(腰板直了),所以高些也不出奇。

引用:
原帖由 mboii 於 2020-11-10 12:42 PM 發表
國際學術期刊《刺針》(The Lancet)日前刊登一篇文章顯示,中國男性成為全世界身高增長最快的群體之一,而中國男女平均身高為東亞第一。文章表示

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201110/402775387127418880360587.jpeg/ZV8fTcGUSNC4a6A9nuPne3TDDBxTU7S-yX5tpMl-baQ?v=w1280r16_9
只是身高是不夠的。
男要夠長,女要夠大。

小學生都識啦,高嘅散熱慢,住北方冇問題,矮仔散熱快相對怕凍,咪多數住南方

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]