• 瀏覽: 3,759
  • 回覆: 66
+2
蓬佩奧潛咗落屎坑底啦

制才有咩好驚?

引用:
原帖由 larry64 於 10-11-2020 10:03 發表

吾可以用美金
吾可以移民去五眼國家
仲可能吾可以去台灣旅行
生不如死
好碎料咋喎唔係驚丫馬

D白癡教師收人錢,將自己D陰暗思想傳彼學生,而唔係知識

重凍牌停薪?永不錄用兼交俾國安局處理啦

引用:
原帖由 larry64 於 2020-11-10 09:58 AM 發表
【秋後算賬】 【本報訊】繼九龍塘宣道小學一名教師被指散播港獨而遭釘牌後,教育局不遺餘力「追殺」被藍絲投訴的教師。教育局長楊潤雄透露,正處理兩名教師嚴重專業失德個案,首次披露其中一人同樣涉及「宣揚港獨」。楊潤雄更趁機增加對付教師的手段,正研究修改法律,授權教育局可對教師釘牌一段...

https://hk.appledaily.com/resizer/cqXazFpxVinjpcJZCGAYpu-sIvU=/1329x886/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/MUDAEMW75RGNNMS4GRW36T4O7A.jpg
唔識自律就要他律。

引用:
原帖由 larry64 於 2020-11-10 10:03 AM 發表

吾可以用美金
吾可以移民去五眼國家
仲可能吾可以去台灣旅行
生不如死
你講嘅地方無一個想去。

引用:
原帖由 rigby 於 2020-11-10 10:11 AM 發表

自己爬上虎背的人是豬八戒照鏡,
被制裁也是無奈!

咁講黃屎。。。

引用:
原帖由 larry64 於 2020-11-10 09:58 AM 發表
【秋後算賬】 【本報訊】繼九龍塘宣道小學一名教師被指散播港獨而遭釘牌後,教育局不遺餘力「追殺」被藍絲投訴的教師。教育局長楊潤雄透露,正處理兩名教師嚴重專業失德個案,首次披露其中一人同樣涉及「宣揚港獨」。楊潤雄更趁機增加對付教師的手段,正研究修改法律,授權教育局可對教師釘牌一段...

https://hk.appledaily.com/resizer/cqXazFpxVinjpcJZCGAYpu-sIvU=/1329x886/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/MUDAEMW75RGNNMS4GRW36T4O7A.jpg
同意
他們香港竟然連黨領導思想也沒有教授
難怪教育水平不及我們

這怎么髮展

黃潤雄再踢唔郁
下場 = 劉肛華羅致光

引用:
原帖由 larry64 於 2020-11-10 10:03 AM 發表

吾可以用美金
吾可以移民去五眼國家
仲可能吾可以去台灣旅行
生不如死
larry哥,你好趣緻,咁你而家已經生不如死....

咁而家唔係美國制裁唔制裁嘅問題,香港由幾時開始要得美國批評先可以行事呢?

過份政治化去處理失德教師係唔應該,但係同時如果教師自己將教學政治化仲要宣傳港獨,國安法之下咁樣已經犯法啦!唔通乜都唔做由得佢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]