• 瀏覽: 50,125
  • 回覆: 652
+15
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-11-10 08:04 AM 發表
港府一直與內地商討落實推行「健康碼」通關安排,即北上可免強制檢疫14日,惟至今仍未有結果。日前傳出只要本港14日內少於10宗本地確診個案,便有機會通關。不過可靠消息指出,雖然特首林鄭月娥上周帶領多名局北上北京商討,返港前再拜會廣東省政府,希望粵方接受香港在維持中風險疫情下可通關,即連續14日內不多於10宗本地個案。但廣東方面企硬,憂慮冬季可能出現第四波疫情,堅持本港必須連續14日零本地個案,才允通 ...
香港咁多「Yellow Object 群組」,想達標,都好難。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-11-10 08:41 AM 發表
絕對支持
香港應該先同疫情輕微的商量通關
日韓台之類

大陸。。。。由得佢
0哂先好開
14日咁少,28日先係標準
今次我可以代表中國人民支持你既講法

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-11-10 08:04 AM 發表
港府一直與內地商討落實推行「健康碼」通關安排,即北上可免強制檢疫14日,惟至今仍未有結果。日前傳出只要本港14日內少於10宗本地確診個案,便有機會通關。不過可靠消息指出,雖然特首林鄭月娥上周帶領多名局北上北京商討,返港前再拜會廣東省政府,希望粵方接受香港在維持中風險疫情下可通關,即連續14日內不多於10宗本地個案。但廣東方面企硬,憂慮冬季可能出現第四波疫情,堅持本港必須連續14日零本地個案,才允通 ...
其實唔對香港通關對大陸根本都無影響,況且而家大陸都一路有輸入個案,人地當然有取捨啦

大陸不能失守,香港人要忍耐,做好自己先!

惠港政策

當時免費全民檢查時,應該要有d政策嘅,有做嘅,可在開放各地關口時優先領配額,肯定9成人卜去做啦

香港人有病咪上去害人。我都想通關返上去玩,但明顯上去會害死人,我支持封關。

引用:
原帖由 kavid0 於 2020-11-10 08:27 AM 發表

香港日日都輸入個案
有嘅唔好俾佢入境,死反印度

引用:
原帖由 askwinglam 於 2020-11-10 08:24 AM 發表

香港7日零確診都難莫講14日
糸全世界都無可能零
直至疫苗誕生可使用並有效

官場文化,俾你實俾你。港資北上開廠一向咁做法,內地官員先搵衛生,環保,出入口批文,高標準抽秤你,俾你搵人求情,送禮,又跪又陪笑至放行。以後大學五十周年校慶,捐唔捐多少?本市舉辦馬拉松比賽,要唔要捐贈多少?本市喜慶事項邊次會唔俾你做善長人翁。

你點對人,人地咪點對你囉

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-11-10 08:58 AM 發表

全民檢測200萬人都唔夠 其餘500多萬人去左邊

態度係點都幾明確
我諗啊爺都幾失望
天作孽 猶可違 自作孽 不可逭

引用:
係香港人真衰格。連澳門人都唔信。。。

呢單黑暴玩死香港幾代人  香港人個朵臭哂 邊個會睬你呀!  香港人代名詞 白痴同社會病毒   係人係鬼都怕拉!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-10 08:18 AM 發表
香港好危險, 唔好黎呀
除了左帶毒嘅邊有人黎。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]