• 瀏覽: 5,057
  • 回覆: 56
+2
假仁假義, 最初澳門大陸都是封關解決問題 , 香港就堅持通關 , 結果無止境通通都是外地傳入個案, 搞埋啲咩家居隔離 ,如果最初一月二月封關, 晨咁早搞掂咗啦

又去賣狗仔

引用:
原帖由 marcusliang 於 2020-11-9 10:12 AM 發表
行政長官7日分別到訪廣州和深圳,與廣東省及深圳市領導會面,討論如何聯手推動粵港澳大灣區建設及港深進一步合作,同行官員包括運輸及房屋局局長陳帆、食物及衞生局局長陳肇始教授、創新及科技局局長薛永恒、政制及內地事務局局長曾國衞、財經事務及庫務局局長許正宇和行政長官辦公室主任陳國基,保安局局長李家超亦出席了與深圳市領導的會面。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5643351/org/f183e2e5d431768e6c57bedc15ff0159.jpg/vivqw2qjYVXinakU1P_e0pZpIgrHrtJ-KCDLdSggy3U?v=w1280r16_9 ...
又放啲大陸人落嚟

又爆到九彩

引用:
原帖由 marcusliang 於 2020-11-9 10:12 AM 發表
行政長官7日分別到訪廣州和深圳,與廣東省及深圳市領導會面,討論如何聯手推動粵港澳大灣區建設及港深進一步合作,同行官員包括運輸及房屋局局長陳帆、食物及衞生局局長陳肇始教授、創新及科技局局長薛永恒、政制及內地事務局局長曾國衞、財經事務及庫務局局長許正宇和行政長官辦公室主任陳國基,保安局局長李家超亦出席了與深圳市領導的會面。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5643351/org/f183e2e5d431768e6c57bedc15ff0159.jpg/vivqw2qjYVXinakU1P_e0pZpIgrHrtJ-KCDLdSggy3U?v=w1280r16_9 ...
清左2百萬人先拿

連香港本地確診清0這基本條件都做唔到, 其他講乜L吖?! 你花多D時間和精神去篤促陳肇始做好抗疫工作喇.
現在連英法德等西方國家都抄大陸的封城政策, 更話考慮全民檢測, 點解林鄭你到這一刻死都唔肯參考大陸的抗疫政策, 不要講封城咁嚴厲, 只是強制全民檢測和外國入境人士強制集中在指定酒店隔離, 期間酒店安排防護人員嚴密監管, 錢當然會花一大筆, 但相對你的保就業計劃來講, 小數目支出

引用:

呀林鄭呀....你香港做到0確診先啦....
大陸比你過關都怕你害死大陸同胞呀!!!!

淋病無能, 禍害港人, 浪費公帑

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-11-9 10:33 AM 發表

呀林鄭呀....你香港做到0確診先啦....
大陸比你過關都怕你害死大陸同胞呀!!!!
嗰啲係中國人,唔係同胞

另外武漢肺炎本身就係啲中國人搞出嚟

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-11-9 10:59 AM 發表

嗰啲係中國人,唔係同胞

Sorry . 你可能唔係中國人.
但我祖先係住中國的.流住中國人血的.
我亦住緊中國人的土地.
所以你唔需要回我貼. 謝謝!!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-11-9 10:59 AM 發表

嗰啲係中國人,唔係同胞

你番去呆灣打️啦!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-11-9 10:24 AM 發表

又放啲大陸人落嚟

又爆到九彩
係囉!放過大陸人啦,唔好再通関了,唔想見到大陸人過黎香港俾人私了

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-11-9 11:56 AM 發表

Sorry . 你可能唔係中國人.
但我祖先係住中國的.流住中國人血的.
我亦住緊中國人的土地.
所以你唔需要回我貼. 謝謝!!
點解要計祖先

祖先死咗九世,關我哋咩事

另外,計到幾多代為準

計到終極的話,人類起源喺非洲喎

乜點解唔包括就在身邊的澳門?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]