• 瀏覽: 1,038
  • 回覆: 15
+3
宣布當選美國總統的民主黨拜登,更新過渡時期網站,列出上任後首要工作重點,包括恢復經濟、種族平等、應對疫情和氣候變化。在應對疫情方面,拜登提出會與地方官員商討推行全國口罩令,加強檢測,承諾會確保所有國民定期接受免費病毒檢測,同時確保有足夠的防護裝備。

原文網址:https://www.881903.com/news/international/2365386

一早話侵侵繼續睇場,全世界就有啖安樂茶飯食啦

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/international/2365386/拜登列舉首要4項首要工作-擬推全國口罩令

文宣加倍器

擺明串爆柒朗普.

冇用嘅,七千萬侵粉堅拒戴口罩,可以拉得晒?罰得晒?
老美都係等中國疫苗研製成功,或者等死吧。

都係2021嘅事。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2020-11-9 10:59 AM 發表
x 2

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2020-11-9 10:59 AM 發表
侵粉持槍示威反對口罩令,就算戴都係戴D冇防病毒既口罩.

如果拜登限聚,限餐飲,酒吧,反而會激起更多人反對..

總之美國肺炎病毒就係呢班美國生番,甚至歐美生番既勀星..

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-11-9 11:01 AM 發表
都係2021嘅事。
而家美國每日確診十萬以上(已經連續5日)..
連星期日數據都過十萬,
估計今個星期會挑戰每日十五萬新高,全星期應過100萬..
仲未計將到既感恩節,聖誕節..寒冬又至...
和慶祝拜登當選,侵粉反對示威等大量人群聚集..
2021年頭,美國可能去到每日確診25-30萬..醫療系統負荷過重,死亡人數急增..每日可能再創新高,達5000-10000...
到時拜登接左一個爛透既美國.真係好考佢能力..
(最期待係中國疫苗在拜登上任時已證實有效,並在中國,阿聯酋,巴西聖保羅省等開始接種)

唔知拜登會否求中國向美國供應疫苗呢????

盡做啦,國民唔合作都無計,唔通真係靠拉人封艇咩,但好過乜都唔做,只係識唱好

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-11-9 11:01 AM 發表
都係2021嘅事。
又扮下堪輿學家先,2021年,中美關係會由明顯對壘變成暗戰,在枱底互踢

疫情會變得受控,一切會比2020年好

其實有睇新聞都知啦

如果拜登限聚,限餐飲,酒吧,反而會激起更多人反對..

抗疫第一

引用:
口罩令啦, 7頭, 你住緊既香港都實行緊啦~~~你堅拒戴口罩睇下點

拜登認賊作父

美國要推行全國口罩令即係每日起碼要三億隻口罩. 問准中國未先?

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]