• 瀏覽: 44,658
  • 回覆: 319
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 eriealan 於 2020-11-6 02:18 PM 發表
外媒報道,澳洲出口商周五(6日)正高度戒備,皆因先前有消息傳出,中國將於今天下令停止進口澳洲7大類商品,包括煤炭、大麥、銅礦及精礦、糖、木材、葡萄酒及龍蝦。

紅酒及龍蝦可以來香港。。。
爽。。。1支10蚊,1公斤龍蝦20蚊
不知道有沒有和牛

外媒報道,澳洲出口商周五(6日)正高度戒備,皆因先前有消息傳出,中國將於今天下令停止進口澳洲7大類商品 ...
行L得"屎眼聯埋"條路,
預L咗啦!吓話!

共產黨是不可踰越嘅的,自己人馬雲都係咁話,可乎你小小袋鼠國

引用:
原帖由 healchu 於 2020-11-6 02:48 PM 發表

澳洲咁夠薑咪以後唔好同中國做生意
啲野可以賣哂俾美國佬
睇圖重可以大刀大刀減

搞完人仲要人繼續俾生意你?

引用:
原帖由 paulchen 於 6/11/2020 14:47 發表
趁傻侵失勢
棄暗投明啦
之前好多國家都係逼於無奈🙄

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-11-6 03:05 PM 發表

澳洲做內循環唔出口咪得囉🤔🤔
咁就仆街啦!澳洲人口少,生產多,冇中國市埸,內循環日日食龍蝦,想冇痛風都難!

引用:
原帖由 healchu 於 2020-11-6 02:48 PM 發表

澳洲咁夠薑咪以後唔好同中國做生意
啲野可以賣哂俾美國佬
可以賣俾其他屎眼或跟尾狗

引用:
原帖由 輕鬆一陣 於 2020-11-6 03:41 PM 發表

咁就仆街啦!澳洲人口少,生產多,冇中國市埸,內循環日日食龍蝦,想冇痛風都難!
Proudly Australian family-owned

引用:
原帖由 Hugo238 於 2020-11-6 03:33 PM 發表

美國得三億人邊食到咁多龍蝦人哋仲有個波士頓

賣比印度、但係又唔知印度要唔要得到

又或者由得佢喺水裏,唔好捉上嚟保護大自然
未聽過有樣餸叫架喱龍蝦!

這7類澳洲產品,約佔澳洲2019至2020財年出口總額的7%,呢D唔算係大商品,遲D同非洲巴西大手買鐵礦石,袋鼠國就真係街頭有餓殍勒

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-11-6 02:45 PM 發表

貴在堅持,好快份額會畀美國搶曬

引用:
原帖由 輕鬆一陣 於 2020-11-6 03:41 PM 發表

之後發展醫療同藥業!澳洲都多藥廠架喎!一條龍服務,先食到痛風再幫襯藥廠同醫院!內循環就咁搞L掂!正呀😝

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-11-6 02:51 PM 發表
澳洲同人開火前無想過後果?

有曱甴基因,以為中國跟它做生意讓利給澳洲是必然的,是中國欠澳洲佬的,又要反對人家又要在人家處搵著數

睇幾時跪低表演

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]