• 瀏覽: 6,913
  • 回覆: 73

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-8 09:39 發表

民粹主義(英語:populism),又譯平民主義、大眾主義、人民主義、公民主義,意指平民論者所擁護的政治與經濟理念,是社會科學語彙中最沒有精確定義的名詞之一,也可以被當成是一種政治哲學或是政治語言。
zh.wikipedia.org › zh-hk › 民粹主義
民粹主義- 維基百科,自由的百科全書

政治語言而已
起碼你自己就說不出個所以然來
美國懂奴侵嘅政綱, 係唔係民粹, 你自己心裡有數.

香港小黃人講嘅民主, 就絕對係有民粹冇未來嗰隻.

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-6 07:05 PM 發表

國際標準係分離主義不犯法
好多國家甚至可以公投
當然暴力就唔好喇
國際標準, 分離主義必須得到全國人民授權先可以公投
蘇格蘭脫英公投,保守黨推既,仲要係大選時推,變相得到成個聯合王國人民授權

你戇鳩好啦,唔好老點人

唉又唔記得左你唔夠人地講,做左縮頭烏龜唔敢應tim

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-8 11:23 AM 發表

太公民匯唔自由咩?
黑警咪公然煽動仇恨
何君堯石鏡泉咪煽動仇恨
濫暴濫捕仲話嚴正執法保家衛族嘅極端宣傳囉
你嘅新聞自由就係拉異見咁解吖嘛,right?
請問全港3萬幾警察  邊個係黑警? 還是全港警察都係黑警?  要否解散警隊?  你知吾知 香港冇警察連工都吾使返 餸都冇得買  屎都冇得你食呀?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-8 11:23 AM 發表

太公民匯唔自由咩?
黑警咪公然煽動仇恨
何君堯石鏡泉咪煽動仇恨
犯法吾拉 要法律來做咩? 使咩起監獄? d法官執埋包服 返鄉下奸田拉 新聞自由可以支持別人犯法?  咩邏輯

引用:

太公民匯唔自由咩?
黑警咪公然煽動仇恨
何君堯石鏡泉咪煽動仇恨
你有証據可以報警拉人架!  法治社會  就係講法律!  冇証冇據 鳩吹  告吾告得你誣捏呢?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-8 11:31 發表

咩叫做我心裏有數?
我睇唔到佢民粹主義喎
我睇到赤共民粹主義囉
你睇唔係咩?
咁只能話你發雞盲囉.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]