• 瀏覽: 1,651
  • 回覆: 15
+2
警方早前突擊搜查灣仔一個住宅單位,檢獲逾百支汽油彈,拘捕四男一女,五人昨(4 日)於東區裁判法院提堂,但因控方於檢控同意書上打錯被告英文姓名及打漏控罪內容等,控方最終撤回控罪,所有被告當庭釋放,他們其後離開法庭自行步上在庭外等候的警車,案件今(5日)於東區裁判法院以新的案件編號提堂,五名被告暫毋須答辯,案件押後至 12 月 12 日再訊,五人申請保釋被拒。當中女被告透過律師投訴,她被捕時遭男女警員質問「你係咪做雞?做天使?唔收錢提供性服務俾示威者?」第三被告莫禮滔的律師亦投訴指,莫被捕時遭警員粗暴地將他的頭部推向馬桶及地上。
代表女被告楊泳茹的大律師郭憬憲又陳詞指,五名被告昨日被控的控罪已經獲撤銷,但今日再重新被控,認為屬於一罪兩檢(double jeopardy),故控方不應再落控。控方則不認同指昨日的案件並沒有進行答辯,亦沒有傳召證人給證供,故不屬於一罪兩檢。主任裁判官最終亦裁決不屬一罪兩檢..

https://www.thestandnews.com/politics/5-人涉藏逾百汽油彈撤控後再提堂-女被告投訴遭警質問-係咪做雞-做天使/

曱甴黑暴一鑊熟拉完又拉,
隻天使自由西又想用屎橋,
做雞咁都講俾人聽...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-5 06:06 PM 發表
警方早前突擊搜查灣仔一個住宅單位,檢獲逾百支汽油彈,拘捕四男一女,五人昨(4 日)於東區裁判法院提堂,但因控方於檢控同意書上打錯被告英文姓名及打漏控罪內容等,控方最終撤回控罪,所有被告當庭釋放,他們其後離開法庭自行步上在庭外等候的警車,案件今(5日)於東區裁判法院以新的案件編號提堂,五名被告暫毋須答辯,案件押後至 12 月 12 日再訊,五人申請保釋被拒。當中女被告透過律師投訴,她被捕時遭男女警員 ...
咁叫做有創意呀

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-5 10:53 PM 發表

咁叫做有創意呀
條曱甴女根本就係天使自由....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-6 02:34 AM 發表

條曱甴女根本就係天使自由....
自由西曱甴 解釋即是掩飾

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-6 06:44 AM 發表

自由西曱甴 解釋即是掩飾
投訴警察依條 屎橋 用咗好耐啦 玩口供不是自願的

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-6 10:34 AM 發表

投訴警察依條 屎橋 用咗好耐啦 玩口供不是自願的
同隻中大妄想發作症嘅大話曱甴西咁柒囉,
搞到條校長依家成日被人笑埋唔到尾...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-6 03:15 PM 發表

同隻中大妄想發作症嘅大話曱甴西咁柒囉,
搞到條校長依家成日被人笑埋唔到尾...
泛民 狗 失敗原因之一 成日老作

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 06:42 AM 發表

泛民 狗 失敗原因之一 成日老作
講得好啱 老作係失敗原因

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-7 10:17 AM 發表

泛民狗會有邊一樣 是真的

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 11:38 AM 發表

泛民狗會有邊一樣 是真的
今次吟詩都吟唔甩

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-7 12:02 PM 發表

今次吟詩都吟唔甩
女被告嗰朝唔 靈 因為之前好多假虛報

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-7 10:17 AM 發表

好似三位一體咁嘅作風,
連新聞標題都加減自創,
乜都鳩吹點會唔衰...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-7 05:00 PM 發表

好似三位一體咁嘅作風,
連新聞標題都加減自創,
乜都鳩吹點會唔衰...
呢啲女天使曱甴 實際佢都係做雞㗎啦

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 08:11 PM 發表

呢啲女天使曱甴 實際佢都係做雞㗎啦
曱甴女天使同三位一體毒果轉舔狗咁,
掛羊頭賣狗肉,係影子婚新.....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-8 12:21 AM 發表

曱甴女天使同三位一體毒果轉舔狗咁,
掛羊頭賣狗肉,係影子婚新.....
女曱甴 成日都用佢下面 隻西 諗嘢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]