• 瀏覽: 1,515
  • 回覆: 15
年初二晚「紀念」旺暴集會雖被警方禁止,但仍有黑衣魔年初二至初三(26日、27日)凌晨在旺角堵路及挑釁警方,其間向市民瘋狂施以私刑,包括3名學生在內的4名被捕疑犯,分別被控襲警、串謀傷人、藏有武器等罪名,昨(28日)被解往西九龍裁判法院提堂。眾被告暫時毋須答辯,案件分別押後至今年2月至4月再訊,其中18歲中學生還柙懲教署看管,其餘3被告獲准保釋。

傷者縫7針現未出院
被告馬俊棋(18歲、中學生)。他被控於本月27日,在旺角山東街與砵蘭街交界與其他不知名者串謀,非法及惡意傷害男子X,意圖使該男子X身體受到嚴重傷害。控方透露,傷者X在現場被約10人推跌毆打,需縫7針,現未出院。警方需時翻查現場閉路電視片段及索取傷者醫療報告,被告被捕後有招認曾踢過傷者。辯方稱會質疑招供的自願性和準確性,但裁判官決定不批准其保釋申請,案件押後至4月7日在九龍城裁判法院再訊。
被告顧家銘(23歲),任職保安員。他被控本月26日,在旺角奶路臣街11號地下外管有違禁武器,即一支伸縮棍,而女大學生陳曉蓉(18歲)則被控於同日在彌敦道與山東街交界公眾地方,無合法權限或合理辯解,而攜有攻擊性武器,即一把摺疊刀..

4疑犯涉襲警藏武 一被告被捕後招認曾踢傷者
http://paper.wenweipo.com/2020/01/29/HK2001290027.htm

乞衣曱甴暴徒最叻玩人多蝦人少私了,
違法之後就梗係要找找數啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-5 05:55 PM 發表
年初二晚「紀念」旺暴集會雖被警方禁止,但仍有黑衣魔年初二至初三(26日、27日)凌晨在旺角堵路及挑釁警方,其間向市民瘋狂施以私刑,包括3名學生在內的4名被捕疑犯,分別被控襲警、串謀傷人、藏有武器等罪名,昨(28日)被解往西九龍裁判法院提堂。眾被告暫時毋須答辯,案件分別押後至今年2月至4月再訊,其中18歲中學生還柙懲教署看管,其餘3被告獲准保釋。

傷者縫7針現未出院
被告馬俊棋(18歲、 ...
又少隻殘酷曱甴

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-5 10:50 PM 發表

又少隻殘酷曱甴
隻曱甴黑暴受梗靶...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-5 05:55 PM 發表

傷者縫7針現未出院
被告馬俊棋(18歲、 ...
曱甴真係好卑鄙 全靠人多蝦人

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-6 06:39 AM 發表

曱甴真係好卑鄙 全靠人多蝦人
18歲又剪開佢嘅精彩人生

有牌冇得接觸女性,執番梘

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-6 10:42 AM 發表

18歲又剪開佢嘅精彩人生
抵㰖死,打人打得咁過癮!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-6 04:36 PM 發表

抵㰖死,打人打得咁過癮!
佢打人嗰陣時矇曬面 一樣拉到佢

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 06:48 AM 發表

18歲 卜卜脆 監獄 執番梘

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-7 10:10 AM 發表

18歲 卜卜脆 監獄 執番梘
執番梘的日子

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 11:42 AM 發表

執番梘的日子
唔怪得啲番梘貴咗啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-7 12:05 PM 發表

唔怪得啲番梘貴咗啦
好彩佢拉咗 否則連累屋企人窩藏罪犯

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 12:37 PM 發表

好彩佢拉咗 否則連累屋企人窩藏罪犯
咁真係要多謝差人拉咗佢

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-7 06:48 AM 發表

一樣認得到,可能慢慢捉,
有份打人嘅曱甴隻隻自危。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-7 05:17 PM 發表

一樣認得到,可能慢慢捉,
有份打人嘅曱甴隻隻自危。
香港已經靜雞雞用咗智能 辨認面孔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]