• 瀏覽: 1,587
  • 回覆: 17
好似賣橙阿嬸咁,包甜 唔買點知 ,唔靚 有得揀第二樣

選老千,選個呃到最多人嘅老千!🤭

什麼社會福利、人民自由、關我咩事?
我關心嘅係點樣可以當選。
呢啲咪自由選舉囉!
選前可以天花龍鳳。
講之嘛!

引用:
原帖由 imad 於 2020-11-5 09:40 AM 發表
所以美國歷來投票率都好低
兩個爛蕃茄都選唔落手,就唔會去投票
上屆只有五成幾投票率,有接近一半人冇去投
今屆投票率衝到六成五左右,仲係有三成五人冇投票
應該咁講
阿嬸賣橙同蘋果兩種,目測賣相就知唔好食
冇得揀咪唔買囉

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-5 10:44 AM 發表

所以美國歷來投票率都好低
兩個爛蕃茄都選唔落手,就唔會去投票
上屆只有五成幾投票率,有接近一半人冇去投
今屆投票率衝到六成五左右,仲係有三成五人冇投票
應該咁講
阿嬸賣橙同蘋果兩種,目測賣相就知唔好食
冇得揀咪唔買囉
民主選舉騙術「可以用票趕走佢」

等如 返去鬧生果婆 「又話甜 ,酸L到仆街」

佢話 口味因人而異 ,唔緊要 你有得揀 買檸檬啦 包甜

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-11-5 10:36 AM 發表
什麼社會福利、人民自由、關我咩事?
我關心嘅係點樣可以當選。
呢啲咪自由選舉囉!
選前可以天花龍鳳。
講之嘛!
黃屍最鍾意,話有得選,  所以政棍鍾意做黃屎 貪佢地蠢

無架啦!大灣區龍頭係深圳,唔係香港,所以香港還是回到小漁村吧!這裡的人有問題,眼角很高,手段和能力都不及深圳。自己內部有矛盾,人們連住房都成問題,工作壓力高,產出低。

引用:
原帖由 imad 於 5-11-2020 09:40 發表
正所謂吹出賢君!
最熙要樣靚,識唔識做野都係次要。
This is The Big Hong Kong Democratic Style 大香港民主風格.

引用:
原帖由 imad 於 5-11-2020 14:52 發表

黃屍最鍾意,話有得選,  所以政棍鍾意做黃屎 貪佢地蠢
Good Explanation

身為黃絲,當正其他人是On9只是普通常識。除左鬼佬會令佢地低頭尊敬,其他一律會笑柒你。不過其實佢地自己都唔係好有能力,所以都是挾洋自重的表現。希望你地普羅大眾好似崇拜鬼佬咁樣崇拜黃絲,然後佢地就可以了在你身上獲取利益,例如自信心和勞力。佢地支持西方霸權,真心當人係奴隸。相反中國領導人把人當成子民,對人民有承擔責任之心。他們黃絲是西方化的典範,正正因為西方人喜歡當黑人做奴隸,付錢之後,不需要講承擔和責任,是更加邪惡的思維模式。不過,他們喜歡指責中國的治國方式是不合人道和沒有人權,很可能只是五十步笑一百步的心態,因為他們完全沒有自量的思維,所以一出現問題就會暴動,打、擲、燒,從來不認為自己做錯了。

美國中下階級屁民被迫要支持一個大富豪,一個給富人減稅的大富豪來代表自己。
這他么是哪門子的民主 ?
美國形式民主就是個騙局,是民主的恥辱 ! 

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-11-5 09:57 AM 發表
選老千,選個呃到最多人嘅老千!🤭
確實如此,邊個吹得勁邊個做話事人,特朗普 約翰遜 菜英文 ...等等

引用:
原帖由 imad 於 2020-11-6 09:02 AM 發表

確實如此,邊個吹得勁邊個做話事人,特朗普 約翰遜 菜英文 ...等等
蔡婆哩個經典!😖

同意選舉要鬥吹,有個傻佬話自己當選,就有疫苗面世,全民可免費接種,疫苗呀疫苗,你在哪兒?

引用:
原帖由 Demetrius 於 2020-11-6 01:09 PM 發表
同意選舉要鬥吹,有個傻佬話自己當選,就有疫苗面世,全民可免費接種,疫苗呀疫苗,你在哪兒?
大家都唔明 , 明知係大話 但盲從附和

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]