• 瀏覽: 5,012
  • 回覆: 83
+3
在嚴重撕裂的社會氣氛下,美國大選於當地時間周二投票,各州票站當晚關閉後隨即點票。截至本港時間昨晚,選前民調佔優的民主黨總統候選人拜登獲得238張選舉人票,總統特朗普以213票緊隨其後,因此焦點落在5個關鍵搖擺州中。特朗普趁一度領先時搶閘宣布勝選,批評有人選舉舞弊,揚言要求聯邦最高法院停止所有點票,惟其優勢於周三早上不斷收窄,在其中兩州遭反超前,餘下3州岌岌可危。拜登則表示有信心勝選,呼籲支持者耐心等待結果,競選經理指拜登有望取得超過270張選舉人票入主白宮。有分析憂慮,如特朗普掀起訴訟,必定加劇政治兩極對立,隨時引爆全美暴亂。

毒果有排震,仲唔快D出黎唱衰拜登,可能無機會

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201105/00174_001.html

https://www.youtube.com/watch?v=66XxbU0DXqU

狗咬狗骨開始啦

支持拜登

又唔係真普選都搞到一幣屎咁
最搞笑燒若元話唔公平
乜呢d唔係你地崇拜的民主選舉咩?

不如又賴中共干預啦, 對唔住,係毒果乾預啊

川建國加油,你一L定嬴,如輸就係對方玩野,建國一定要打官司,發動羣眾!
美麗風景線!
川建國萬衰!

浸浸坐硬,大把部門查他!

我覺得黃絲靜左好多, 唔知係咪驚L緊,之前仲幫手唱衰拜登 

引用:
原帖由 大象米二世 於 2020-11-5 06:38 AM 發表
浸浸坐硬,大把部門查他!
侵侵可能來中國尋求政治庇護

黃絲想傻侵win,  目的係想佢來對付自己的國家,試問世上邊有咁L衰格的人。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-11-5 06:41 AM 發表
我覺得黃絲靜左好多, 唔知係咪驚L緊,之前仲幫手唱衰拜登 
無左後台,即刻縮9晒

一班小黃人好唔開心

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-11-5 06:36 AM 發表
又唔係真普選都搞到一幣屎咁
最搞笑燒若元話唔公平
乜呢d唔係你地崇拜的民主選舉咩?

不如又賴中共干預啦, 對唔住,係毒果乾預啊
香港有一班圍爐取暖小黃人就係話中共郵遞票干預囉
笑死
走狗(心情)真慘

引用:
原帖由 前往粗野的樓主 於 2020-11-5 06:55 AM 發表
一班小黃人好唔開心
大勢已去

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]