• 瀏覽: 23,186
  • 回覆: 7
+4
嗱嗱嗱!!! 喂喂喂!!!

我呀!只係 因為 要幫 你地,
所以 夾硬 先致 簽新合約 架咋!!!

我好不願意地 簽咗 新合約了!

你地 各位 ,千萬 不要 走去簽 新合約 呀! 我幫緊 你地架!
你地 返屋企先,我明天通知你地啦!。。。。。吓!

引用:
原帖由 omega33 於 2020-11-4 10:53 PM 發表
開頭係聲勢浩大,尾聲就無影無蹤
咁呀!你要明白,先得架!
簽合約,用筆 之嘛!邊會有聲架?

況且,如果有聲........咪隔離位 都知道!

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2020-11-4 09:55 PM 發表
我而家就簽左, 但我會為你地唔簽既爭取唔使做既權利
爭取 工作年資 証明文件 ( 書 / 信 ) 一封

D H L,U P S,順豐,X X空運,X X物流等等
似似地吖,都係關飛機 事,去見工吧!

咪又係 去 菲律賓,馬拉,台灣,日本,美國,英國,中國,韓國 ......等等 國家?

睇票,睇位,寄倉 ...... 咁上下啫。

又有帽,又有制服,又有輪更,又有公司車....

香港 咁細,日後喺街度撞見 被炒前同事
( 打唔打招呼  問唔問候下 )

引用:
原帖由 ullu 於 2020-11-5 07:13 AM 發表
去國泰裝修,私了d高層,咪得囉🤣🤣
夠 西 膽,有 西 人,得 把 西 口。

工業行動:就係,理事簽合約先,返工,作業 的行動。

法律行動:就係,限期前 簽到名,免被 公司 執行 勞工法例 的,法律 行動。

引用:
原帖由 真暴徒 於 2020-11-5 11:34 PM 發表
又話大罷工,仲簽乜9呀
嘿!! 嘿!!
叫咗 '' 別人 '' 去罷工了 !
不是叫 '' 自己 '' 去罷工 !

叫咗別人,不要簽合約 !
不是 叫自己,不要簽!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]