• 瀏覽: 2,529
  • 回覆: 39
引用:
原帖由 愛情瘋子 於 2020-11-4 03:03 AM 發表
中國戰機越過海岸線,系台灣領域巡邏,台灣覺得系挑釁!台灣有美國撐住,中國打得贏嗎
仲唔發威擊落佢?等中共以後怕怕唔敢飛近咪仲好?

代價多少的問題。
萬不得已的時候,和美國同歸于盡都可以。

台灣打飛機咩?東風快遞等緊美國簽收㗎,美國幾時肯簽?

台灣有美國撐住?

這個是假命題好嗎?國家利益大於一切,除非是苯蛋執政。
美國不會為了一個和自己沒實際關係的國家動用軍隊,除非是必勝而且自己沒損傷的。

再答你是否打得嬴台灣,這個很明顯一定能啦。

樓主搞錯條件了,唔系有美國撐腰,系台灣有茶葉蛋,又有投誠餅乾尼d大殺器,解放軍系無可能打贏架。所以菜菜子最好即刻宣布建國,做開國粽桶.......

引用:
原帖由 愛情瘋子 於 2020-11-4 03:03 AM 發表
中國戰機越過海岸線,系台灣領域巡邏,台灣覺得系挑釁!台灣有美國撐住,中國打得贏嗎
毫無懸念性的問題。

你自已咪講左囉,有美國撐都唔知打唔打得贏,咁即是台省國民黨一定輸緊啦!
唔成日張人地美國功勞當係自己先得架!

台灣係中國火箭炮射程範圍內。

集中攻擊人口密集地區。

101大樓造價17億美金, 1粒衛士火箭大既20萬美金,齊射1次都係 幾百萬美金。

電廠 民生設施 油庫 日炸夜炸, 睇唔出台灣有乜生路。

當然,美軍介入就完全唔同。

台灣D傻仔真係以為中國驚老美或者打唔贏台灣噶

喺中國門口打, 贏硬.

引用:
烏克蘭有美國撐住,最後丟失了克里米亞。

梗係打唔贏啦
台灣仲唔出戰
速戰速決啦

台灣係中國1部份, 中國打台灣, 即係中國打中國, 點贏? 內戰輸既只有自己

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]