• 瀏覽: 26,755
  • 回覆: 301
引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-11-4 07:08 PM 發表

攬炒咪益咗外國集團,佢哋炒一千人都要用幾年時間過渡,唔係就補兩年免稅人工.
國債一炒近六千人,分明想保住自己個外國飯碗
正常都知攬炒的害處,只不過有啲人不理後果時常大叫!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 陸離光怪 於 2020-11-3 10:24 PM 發表

「工會透露,9名理事暫時都未簽新約,但如果公司不肯延遲限期,理事需要簽約,以換取繼續留下在工會,維持工會運作。」

叫人衝自己鬆又一傑作!
會員都被炒晒喇,
仲保留個工會理事職位用嚟作擺設咩?
都擺明係叫人衝自己鬆……仲想要扮到鬼咁清高?

國泰就是有這班曱甴,再配合黑暴議員。攪死公司。攪死香港。

將國泰清盤;黃屍自己買來做!

稭首天中天 ~ 毫光遍大千 ~ 八風吹不動 ~ 端坐紫金蓮………………………………
攬抄又黎
想公司清盤一齊死

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-11-3 09:47 PM 發表

"但如果公司不肯延遲限期,理事需要簽約,以換取繼續留下在工會,維持工會運作。"唔係呀!咁都得?
剩下的員工, 仲有幾多是會員.

已經跪低了

仲有無法律行動?

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2020-11-5 08:58 AM 發表

已經跪低了

仲有無法律行動?
黃屍曱甴唔係唔知,只要跟足法例和合約條款,鍾意幾時炒員工,炒幾多係唔會違法

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-5 01:09 PM 發表

黃屍曱甴全部已跪低

引用:
原帖由 Fromhell411 於 2020-11-4 09:56 AM 發表

工會心態我明,我係唔明嗰1600條豬兜個屎腦諗咩啫!!
曱甴思維,吾係同類點會明,剩係班七頭要佢地開工就搞罷工,玩公司,吾使佢地做就死要話返工,公司冇人情味,正常人點會明

引用:
原帖由 banmak 於 2020-11-7 02:13 PM 發表

曱甴思維,吾係同類點會明,剩係班七頭要佢地開工就搞罷工,玩公司,吾使佢地做就死要話返工,公司冇人情味,正常人點會明
黃屍曱甴聞到棺材香

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-11-3 09:36 PM 發表

國泰要求員工簽署新合約,薪酬和福利大減,限期明日屆滿,明日前不簽約的員工會視作解僱。國泰空中服務員工會下午召開緊急會員大會,主席王思敏在會後...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201103/_2020110319511382007.jpeg

刁........呢班黃屍柒頭仲發緊夢
水浸眼眉都仲未醒覺,巧可憐

新 ...
吃開條水😎衆籌🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-11-3 09:36 PM 發表

國泰要求員工簽署新合約,薪酬和福利大減,限期明日屆滿,明日前不簽約的員工會視作解僱。國泰空中服務員工會下午召開緊急會員大會,主席王思敏在會後...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201103/_2020110319511382007.jpeg

刁........呢班黃屍柒頭仲發緊夢
水浸眼眉都仲未醒覺,巧可憐

新 ...
要簽嘅已經簽晒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]