• 瀏覽: 518,737
  • 回覆: 126
  • 追帖: 10
+155
連林鄭都出聲反對全民檢測
我無言了

引用:
原帖由 KG123456 於 2020-11-26 10:17 AM 發表

她不會,但我們守法的市民,因新一代犯法廉價而受害,加之疫情未來搵食難,那些之前收重金去搞事的(輕刑)少年,將會用各方法去搵錢...
正好應驗我香港城寨化的分析!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-26 12:16 PM 發表

城寨化都還好,最多好似返去上海灘時既法租界咁,人多槍多既話事

班細路一定唔夠警察槍多,反而鎮得住

依家咁仲衰過法租界
警察都會黑化
最後都係邊個錢多話事

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-26 12:22 PM 發表

警察對上有武警/解放軍,黑唔得出樣
太過份的話就搵武警換晒班警察就得
反而依家警察權力俾法狗+林鄭兩頭閹割
三不管到時有誰會理
只要不動阿爺底線你入面幾亂都得

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-26 12:35 PM 發表

去到呢步,阿爺都可以棟返枝旗,玩返人多槍多既一套

而且黑暴已經將香港獨立講出口,黑議員搵外國制裁香港,底線一早已過

你估國安法真係一本書仔咁簡單?背後咪就係靠人多槍多去支撐
阿爺睬你都有味
唔作反
理得你黃賭毒樣樣齊

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-26 03:49 PM 發表

我有看過,所以說總店都已變了,最近那邊越來越趕客,早前已試過一、兩次,但就次次都有這位女士份,所以我才說不要去惹她。
相信K兄都多得月亮唔少
係唔出聲啫

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-11-26 04:45 PM 發表

好多人都鍾意食生腸,就係燒臘檔賣嗰啲豬大腸丶生腸,生腸就係豬乸的輸卵管及子宮,仲有打邊爐食嗰啲雞子,就係雞睪丸。
豬歡喜都大把人食啦
當上品添

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-11-26 06:01 PM 發表

也許是吧
烏克蘭畢竟出現過假旗事件
我記得武警部隊處置突發事件時,連軍車車牌都系要進行遮擋的
駐港部隊指揮員應該不會出現這種低級錯誤,
所以話有人天真到叫解放軍讓個軍營出來
簡直係笑話

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

拿,做野喇

特首打擊醫護霸權
呢度既然冇人出聲

引用:
原帖由 zambot3 於 2020-11-27 11:42 AM 發表

正解,除非天真娥上司俾壓力佢,佢先會俾d力做野,好似楊局長最近急急腳改革DSE通識科甘。
做就上面俾壓力
唔做就特首無能

明曬

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-27 12:19 PM 發表

不是這樣,就算不是林鄭,港府的「研究」都是十分花時間,這是港府的繁複制度所致,所以每逢看到「研究」兩字,還是不要抱太大期望。
我直覺覺得光頭忠先係特登玩程序特登拖死香港既始作俑者,佢呢種人最怕走小左程序之後俾人將軍
研究呢啲野,都係就住個目的出份報告啫,有幾難。難就難在中間有人從中作梗,阻頭阻勢。

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2020-11-27 06:48 PM 發表

大橋兄,唔識點覆你,只可以話以大橋兄既見識,唔多似係香港人!?
森林理論啫

當年香港爆發禽流感
陳馮富珍下令殺曬所有活家禽和暫停活鷄供應
當時決定是史無前例的,亦肯定有很多既得利益者反對
但陳太堅決推行
最終禽流感壓住了,陳太亦因此成為世衛坐館

<== 唔知呢個故事會唔會令同樣姓陳既陳笑恥有些少慚愧呢,人做局長佢做局長,人地就做都風生水起,笑恥就做到成為過街老鼠人人喊打

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-28 06:30 PM 發表
說香港年輕人十之八九都是無用真不為過,今天回家前到超市買點東西,看到一大群年輕人,一邊興高采烈談笑風生,一邊去買東西回家燒烤。
當香港每天都出現八、九十宗新增確診時,年輕的一輩,還是跑去聚眾聯誼,而且還是高危的燒烤,顯示他們根本毫無防疫意識。
我相信像這群年輕人般聚餐的,一定不止這一群,他們只是冰山一角,所以香港的疫情,才會像現在般失控,不久將來,確診者只會越發增加。
有這麽多這樣的人,妄顧他人的 ...
因為成本太低
試下違令者死
睇下會點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]