• 瀏覽: 518,854
  • 回覆: 200
  • 追帖: 10
+155
fully support
報名支持盡情發洩 3

拜登應勝,希望對華政策能有所改善吧!說回漁港,或是愚港!
從未見過香港司法爛到呢個地步,冼師博講得啱,法官如果做得好點會比人鬧呀?就係因為佢地越嚟越唔似樣嘛,盲都睇到D黃官包庇罪犯,又唔見以前D官亂咁嚟,所以法官要監管! 只可靠中央。
而且連烈顯倫這種超重量級的法律界權威都出聲了,但林鄭和馬道長卻不理不睬,繼續做着催毀腥港法治基石的幫兇,
一個是特手,一個是法棍阿頭,這種人, 靠小小市民,靠建制派絕對改變不了,沒有中央出手或如果中央不願出手,則
更加荒謬絕倫的事,必將陸績有來!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-3 07:18 AM 發表

去到呢個地方不用武力解決不了
但係邊個敢去用?連警察都不敢,咁普通大眾又點會敢
中國人捱咗二三百年喪權辱國, 飽受欺凌的事,連華人與狗不准入內的事都發生了,十年前美國漫畫中,中國人都是拖一條長辧子,咀唇又粗又厚,滿咀爛牙哨牙!到今天終於有能力,有尊嚴的抬頭面對世界,在腥港卻有人不願做中國人,寧願認賊作父,卻忘記了自己的父母都是中國人!看到黃教師,黃校長有組織有計劃的洗腦毒害下一代,看到犯民政棍狗官的醜惡一面,看到林鄭正苦的軟弱不作為(無能??),嘻哈樓主說的越來越少人出聲駡法棍和林鄭正苦是有原因的,明知無用還說甚麽?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-5 10:41 AM 發表

又是林鄭萬能論,是不是林鄭做什麼,都一定有背後的企圖?她說的話,她做的事,為什麼就不能直接去想,總是認為會有背後意義.....
大叔同馬頭或者剛剛前面的林鄭支持者會說,葉繼歡打刧是考驗警察,林過雲姦殺是想叫人唔好學,
所以林鄭軟弱是引蛇出洞,大智若愚,重記得2019暴動剛開始時有藍營智障說黃狗大量沽了期指,所以
中方同林鄭正苦不能強硬平暴,要用期指挾死黃營,現在一年了,黃狗毫髮無損的活着,反而是聽信
藍色智障人說忍,忍,忍,再忍的市民被私了,被暴力掟磚,掟汽油彈,燒到重傷的有,掟死的有,做生意的執笠裁員,
打工的面臨飯碗不保,(國泰例子). 到今天還有人說林鄭領導有方,這種低智盲撐簡直令人嘆服!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-5 12:28 PM 發表

依家問題係,啲蛇已經走晒出來,林鄭無諗過點樣對付啲蛇,由得啲蛇四圍咬人,又唔俾街坊自己去打蛇
林鄭近五六百萬人工一年,貢獻未必多過牛頭角順嫂,但剩係唔俾人批評法棍己經係德政,強呀!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-5 07:31 PM 發表

最有趣嘅係當有人對林鄭提出質疑嘅時候,紅茶館嘅主持就一定例牌答你林鄭係阿爺嘅人,你哋不要問,只要信!(覺唔覺得六個字好熟口面呀?),但如果仲有人提出質疑而主持又答唔到嘅話,咁一衆紅茶館嘅茶客就會立即紛紛跳出嚟保駕護航,又話你係偽藍真黃,又話你批評特首政府就係打着紅旗反紅旗等(但係佢哋自己又經常批評佢哋偉大嘅特首所起用嘅政府官員喎),亂扣人二帽子.....一堆黃絲技倆盡現,經過 ...
師兄說佢哋已經走火入魔,佢哋嘅言行亦已經同黃絲冇乜分別,都係搞順我者昌,逆我者亡!
如果是真的己經算好了,最怕牠們是肥佬黎派的專業寫手,在各討論區扮藍,先引起建制陣營
的支持,再慢慢控制言論方向,滲入人們的思想。
因為一個軟弱不作為的林鄭正苦,罵不還口,打不還手,甚至黑暴了它,它的高官還跑出來道歉(張建宗紅隧被燒
後記者招待會中代警察和正苦向公眾道歉!) 大量黃獨老師逍遙法外,這樣的正苦,正是泛民港獨最想要的! 如果是黃痴瘋,肥佬黎和公文袋班人,真係睡着覺都會笑醒!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-6 04:48 PM 發表
事先張揚的落閘放狗!
屈頴妍

上帝要你滅亡,必先令你瘋狂。這句話,最近有太深體會。

美國總統大選,一個叫人飲消毒藥水治肺炎的人,竟然都有接近七千萬人投票支持,我以為已夠荒謬,卻原來,還未算。

在總統大選當天,美國西北部的俄勒岡州公布了新法案投票結果,59%選民贊成將白粉、冰毒等毒品合法化。投票人超過190萬,59%即是有112萬市民支持毒品合法化,當中還包括俄勒岡護士協 ...
十八區充斥著這些無腦兼搞破壞的區議員..............不出奇,全部由無腦選民選出!
所以贊成廢除區議會,廿多年前無區議會香港一樣繁榮!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-7 09:40 AM 發表

總店及分店嘅主持應該係藍/紅,哩個冇乜懸念,另外嗰間茶館我就冇入去認真睇過(唔係唔想睇,而係因為幾間都咁火爆,睇少一個鐘都去咗幾版,點追得切?),所以對阿叔就不方便評論了!
我覺得佢哋有走火入魔嘅現象係因為:
1.所謂成也粉絲,敗也粉絲,由於茶客們嘅吹捧,主持亦逐漸開始自我意識膨脹(當一個人嘅言行受到越來越多人認同甚至讚美,咁哩個人就會覺得自己所做中嘅一切係正義同絕對正確嘅,情況就同今次暴亂 ...
也有道理。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-7 07:32 PM 發表

有,就係刑事調查,公職人員枉法作為已經構成公職人員行為失當罪,即使調查結果最後不成罪,但已經對有關人員有足夠警惕

作為上級,批評下級不足之處合法合理
作為三權之上的特首,對法院枉法裁判絕對有批評的話語權,呢個係特首對法院監督既履行責任

特首是否行使權力,係佢自由,問題係佢自己不但不履行責任,而且阻止公眾對法院既公眾監督權,阻止公眾批評法院
某君是誰,有何目的,明眼人看得出,同埋佢有些良心白條的影子,是同系人!

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-11-9 09:57 AM 發表

香港太多在井底了。最小有二百幻,對不?
最可靠是計算黃區議員的選票,其他如民陣的,作大無得醫,二百幻在泛民港獨口是幻想!但林鄭正苦從不認真辟謡,做成泛獨毫無顧忌的講大話!民陣說遊行有二百萬人參加,現在用數學去讓畜牲們出醜!
交通工具的運載能力!
雙層巴士一架滿載約150人,地鐵八卡車滿載約3200-3500人
下午三時至八時差不多是開始到結朿,所以.......地鐵來回雙向計,全部乘客都在銅鑼灣站下車(白痴都知不可能,明益計)下午非繁忙時間十分鍾一班車,一個小時來回12班5小時 x 12 班 x 3400人(全部乘客都在銅鑼灣站下車?) = 204000 人.
巴士 (約15條經銅鑼灣線,非繁忙時間十分鍾一班起碼,因巴士班次無地鐵密)5小時 x 15條經銅鑼灣線 x 12 班 x 150 人 = 135000 人 (全部在銅下車,雖然不可能但明益黃狗!)
小巴加的士 = 1000小巴計 1000 x 16 =16000人,  1000的士 = 1000 x4 =4000人
總共是 359000人 (全部乘客都在銅鑼灣站下車, 白痴都知不可能,明益計)當然,黃痴瘋會說當天有二十萬人遊水過海,民陣會說八十萬人由深水埗機場乘國泰到銅鑼灣機場!加埋毒果日報同傷港電台說當天有七十萬市民在銅鑼灣站上高空跳傘而下,此事經全港龍空姐工會及全港黃教師証實!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-8 09:06 PM 發表

哈哈哈哈!真係笑死人!
係林鄭引入港區國安法你都噏得出??閣下覺唔覺得面紅??
如果林鄭佢真係咁掂就唔使中央三催四請都 諸多藉口去推搪都唔執行中央發出止暴制亂嘅指令一早就排除萬難立咗23條啦!使咩等中央都頂佢唔順喺人大會議通過港區國安法?
根本真正引入港區國安法嘅唔係林鄭而係班黑暴,所以閣下唔好倒果為因,偷換概念.
閣下撐林鄭冇問題,不 ...
林鄭引用緊急法實施禁蒙面法時,親口對記者講,除了禁蒙面法不會再有其他,
如此怕事而低智的領導人,一句封死自己的後路,不用泛民港獨出手,真精彩!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-9 01:16 PM 發表

冇用的,黃絲黑暴犯民佢哋塊面皮厚過地球,無論有幾多真相事實擺喺佢哋面前佢哋都會當睇唔到聽唔到!
但係因為香港政府懶於澄清。世界其他國家都相信民陣說的200萬人。特別是親美的例如呆灣。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-9 12:57 PM 發表

一個毫無政治智慧又hea嘅廢人仲學人玩咩政治小把戲已係不知所謂,居然仲有一班腦進水嘅方仗同茶客將佢奉若神靈,唔講得,唔鬧得,老虎屁股摸不得!!
其實樓主已經建議要捧林鄭可以去大叔同馬頭嗰度。有人仍然想用顯淺單薄的理據來誤導人。是低估了其他網友的智慧了。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-9 04:12 PM 發表

點解你諗嘢會咁極端,正常人睇到嘅係順勢而行,誘敵深入,再以國安法一舉殲滅。好簡單嘅戰略。

阿爺都通晒水俾大家做事後孔明。
所以某人老婆被人非禮,千萬不要反抗,  應該順勢而行,誘敵深入,事後再報警以一舉殲滅。好簡單嘅戰略。...............................!!!!!!!!!!!!!!!
這樣高深的智慧,普通人識條鐵咩!

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-9 05:38 PM 發表

用呢啲例子來講政治,好聰明。政治係純情的。

打仗都一定要場場大勝,示弱誘敵冇得傾,好高明的大帥。

唔好意思,真係忍唔住,我都係要速離唔可以再睇下去。
我都忍唔住要發火了,
1. 你說林鄭非常高明,先示弱誘敵最後成功了,...........但係你知否犧牲了幾多人?
香港被破壞,放火,掟磚,私了,有大量市民,警察受輕傷,重傷(割頸), 甚至有人死亡(清潔阿伯)
2. 經濟損失,有形的,無形的(遊客因暴動而不來香港)
3. 2019年6月到2020年6月,
整整一年,不是一天,有乜嘢仆街會用一年時間,用市民的生命財產去誘敵深入?林鄭雖然無能
但絕對不會蠢到咁做,因為她背後有警察,有中央,而且面對的不是美國的正規軍,只是幾千沒有槍,
沒有炮的烏合之眾! 有必要怕到咁,然後用你的屎計去誘敵深入嗎?
在觀塘被割頸,在荃灣被搶配槍的警察如果死在你的誘敵深入之白痴計策之下,你對得起他們和他們
的家人嗎? 有必要怕到咁嗎?

胡志偉說中方從來不尊重港人, .......中方從來無不尊重港人,反而 03 年開放自由行救香港經濟,
20年派檢疫人員免費幫香港........
睇番泛暴派班仆街議完,你們在議會吵吵鬧鬧的破壞搗亂,選十六,七次小組主席,選了成
年都一事無成,值得香港市民尊重嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]