• 瀏覽: 518,782
  • 回覆: 142
  • 追帖: 10
+155
引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-11-3 10:56 發表
報到.撐師兄繼續努力維繫呢個小天地,大家繼續撐中國,撐中共中央,追擊以柒婆為首的無能香港廢官+內奸黃官,追擊一眾以假髮狗為職業的死漢奸,劣政司內鬼
件柒婆又帶隊上去乞食
看看有誰會跟漢奸走狗合作?

引用:
原帖由 上環 於 2020-11-5 16:08 發表
老夫昨晚夜觀星象,但見七星珠連,客星紫薇星昏暗隱於太白,貪狼移位,破軍妄動,又見東青龍之位發青,西白虎之位耀白,南朱雀之位泛紅,北玄武之位放綠,上古四大神獸皆有異象,甚異之,遂掐指一算,發現天象異動,新帝王星已出現,紫氣東聚,牛斗衝天狼,斗柄東指你踏媽在哪涼快呢我都等你17年了

侵侵
橫空隔世震九州
懷念川建國同志

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-6 17:44 發表

未曾對內地作出過貢獻的人,是否就不可以為港人向內地爭取利益,呢啲係乜嘢邏輯。

作為特首如果唔會為港人爭取利益,我地又會點罵佢。
作為港人,有這種官員為你乞食討飯,是何種感受?

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2020-11-6 18:12 發表

想知佢係唔係紅底好簡單
睇佢卸任後有冇國家副主席做就知道了
就算紅底一樣可以入秦城

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-6 19:54 發表

不過佢廢就係呢度大家都有眼見到既事實
相信中央…
就係睇中…
佢真係廢…
…………………

引用:
原帖由 北潭坳 於 2020-11-7 13:19 發表

印象中係上年機場內地記者俾示威者打之後內地先多人關注,嗰時焦點已經變咗不滿警方嘅手法
基本上在國慶前,全國電視都直播香港暴動。一班廢撚狗官在國內早就臭名遠播

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-7 18:32 發表
大家🈶🈚️發覺
自從美國大選
泰國暴亂  馬上平息
中印、南海爭抝
亦都馬上停止下來
結論係只有美國內亂世界先會天下太平  ... 👏🏼👏🏼👏🏼
呢段時間到明年初,是中俄叫價下手好時機,家家有求,禮尚往來

引用:
原帖由 北潭坳 於 2020-11-7 21:31 發表

感覺成個政府唔想犧牲短期經濟去換返將來嘅正常生活,正常生活係乜?學生返全日同耐唔耐去出面比賽,新人擺酒,大班親朋戚友圍埋一檯食飯,書展電腦節等展覽辦得成,馬拉松可以搞到,放假可以唔受限制去郊外bbq露營,係旅行因為外國疫情唔受控先唔去得

如果我可以問政府,好想問佢哋幾個問題:
1. 長期(一年以上)4-6人一檯好啲定停堂食一個月但過兩三個月回復返10-12人一檯好啲?
2. 中小學生長期剩係返 ...
柒婆班黃人過幾年就退休移民,食盡最後幾滴都唔益下家

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-8 12:32 發表

一場反修例風波,市民受苦,但結果除了引入國安法,泛民勢力亦在瓦解中,金主黎已自身難保窮途末路,失去了金主的泛民,政治生態將會大變,綑綁式政治及綑綁式社運應會消失,泛民各黨派於區選得到的資源,可以令各小黨派不再依附大黨,可以有自己的聲音,自己的社運路線,這樣的政治生態對港府係有利。
在社會上,港府亦開始秋後算帳,向各黑界別開刀,如教育界、傳媒界、醫護界。希望香港會有一個新的局面。
其實你唔駛講咁多,
話柒婆係中央嘅人就可以

引用:
原帖由 上環 於 2020-11-8 18:14 發表

拜登上場點都好過侵侵,就算係一樣反華都好,無問題我都預左,但最小我唔駛睇到個無料的侵侵係度日吹夜吹,我份人無野憎,最撚憎就係個D乜都認叻既撚樣,生意佬學人玩政治,佢都柒柒下,以為靠吹就得
講治國能力,雞侵會比登爺優勝。世事無常,奇就奇在上天揀了一個痴呆症來處理國家大事,冥冥中誰主浮浸…

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-8 18:22 發表

不過在於中國來講,又要重新適應過一個新對手,好難搵到個老特咁既好對手,老特始終好應付過專玩陰既民主黨
一石激起千重浪,世人再次見識東方大國威力,川建國同志的陽謀接近滿分

引用:
原帖由 上環 於 2020-11-8 18:57 發表

如果而家中美重新合作的話,大家都仍然會有利益同進步空間,但如果美國重係打算制裁中國,我相信美國會輸得好撚慘,而家世界上就係雙龍頭,美國已經比中國爬左上黎,唔係咁容易嚇退中國,大勢係咁,奈何
一山不能藏二虎
基幸格話中美已回不了…
佢應知中共心意是全殲

引用:
原帖由 diverstranger 於 2020-11-9 08:37 發表

如果係咁,即係呢支部隊可以講係報廢咗啵。
係,今日有帖話中大一役前線申請撤退避免造成傷亡

引用:
原帖由 上環 於 2020-11-9 19:14 發表

樓主開第一個鋪,edenfovwin已經係度玩,佢只係吹水多,無乜得罪人,有幾個人都係幾個鋪周圍走架啦,如果你同佢係私人恩怨既,交流個陣唔好過火,唔好要嘻哈難做就好
我都係呢度升級阿銀會員資格

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2020-11-10 13:37 發表

香港沒了國內,未必只有死路一條。不過,我會修改我既雲吞面目標價去到3蚊一碗。
應該比死更難受,呢個唔係選擇題!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]