• 瀏覽: 518,804
  • 回覆: 625
  • 追帖: 10
+155
留位

引用:
原帖由 zambot3 於 2020-11-3 09:21 AM 發表
支持中央!
支持香港!
XX林鄭!
支持哈叔!
xx係咪代表吊柒二字

恭喜侵侵美國大選大獲全勝:係大獲定係全勝啊

由於侵侵之前中了新冠,再加上大選受唔起剌激腦中風,俗稱爆血管

再次恭喜侵侵係呢次大選成為香港口中的廢腦

準備做無賴打官司啦,侵侵

黃撚話拜登係奶共,依黃撚的邏輯,呢次拜登當選做美國總統係由美國人民選出黎,即係話超過一半的美國人民都係奶共,係咪咁計法啊,黃撚們

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-5 10:44 AM 發表

如果特朗普有心拖,可能可以拖到拜登歸天之日。
而家就花生緊,等睇侵侵爆血管,最鐘意睇D唔撚輸得既人個死人樣,睇下佢咩咀臉就夠好睇

老夫昨晚夜觀星象,但見七星珠連,客星紫薇星昏暗隱於太白,貪狼移位,破軍妄動,又見東青龍之位發青,西白虎之位耀白,南朱雀之位泛紅,北玄武之位放綠,上古四大神獸皆有異象,甚異之,遂掐指一算,發現天象異動,新帝王星已出現,紫氣東聚,牛斗衝天狼,斗柄東指你踏媽在哪涼快呢我都等你17年了

侵侵

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-11-5 07:10 PM 發表

橫空隔世震九州
懷念川建國同志
我好想見到佢個死樣咯,就爆血管個陣

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-11-5 07:35 PM 發表

江湖傳言,睡王得南華老仙所授太平要術,可差陰兵20萬於陰陽交泰之時投睡王一票反勝懂王.
講講下越黎越玄

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-6 09:47 PM 發表
林鄭上京諗住搵阿爺迫深圳開關,點知俾阿爺請食白果,而家搞到通關無期,睇下條八婆仲玩唔玩汽泡遊戲,不過越玩阿爺就越唔俾香港玩通關,二㨂一,一係要通關,一係玩汽泡,睇下林鄭會點㨂。
晒氣啦,明知柒婆上去都唔會有咩新攪作出到黎,志在擺姿態多D咯

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-7 09:40 AM 發表

總店及分店嘅主持應該係藍/紅,哩個冇乜懸念,另外嗰間茶館我就冇入去認真睇過(唔係唔想睇,而係因為幾間都咁火爆,睇少一個鐘都去咗幾版,點追得切?),所以對阿叔就不方便評論了!
我覺得佢哋有走火入魔嘅現象係因為:
1.所謂成也粉絲,敗也粉絲,由於茶客們嘅吹捧,主持亦逐漸開始自我意識膨脹(當一個人嘅言行受到越來越多人認同甚至讚美,咁哩個人就會覺得自己所做中嘅一切係正義同絕對正確嘅,情況就同今次暴亂 ...
就算政見一樣都好,只要有100個人就有100種聲音,呢個係常識,至於樓主要點處理呢100種聲音,就要考佢智慧,並唔係話一刀切就一定係叫好,如果係咁就真係同一言堂無分別,我打個比喻,如果香討好似以前一樣無黑人呢個功能的話,佢地又可以點做呢????唔通無呢個功能的話,班人就唔識點去討論,奇撚怪

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-11-7 10:45 AM 發表

咁直接
一個好官唔係只鐘意聽讚美說話,仆街說話都要接受,再去改善,咁先有進步空間

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-7 11:11 AM 發表

其實我不讚成黑人,這樣只會讓討論區變成只得一種聲音,記得以前在新聞區與黃人開戰時,大家都是帶著不同意見不同的政見討論,但都沒有什麼大問題出現。
況且香討本身也有版規,版主亦會對個別出問題的留言加以處理,所以在這方面,不太需要樓主操心,作為樓主,只需管理好帖內的大方向即可。
至於帖內有那些留言或怎樣討論,其實大可不用理會,我也是依著這個方向去做,但由於我本人不喜歡與人爭吵,所以對個別與我意見相 ...
只要唔係黎搗亂,就算黃人都可以,當交流一下無妨,有時對方的聲音都要知道,唔係你點會知人家反對你乜呢

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-7 06:10 PM 發表

呢度會否變成一言堂唔係靠樓主,係靠大家可否理性討論,對不會肆意攻擊或咒駡林鄭嘅藍人視為敵人。尊重各自表述。
你話啊,你又試下去隔離二個鋪講下柒婆壞話,我敢講你玩唔到幾日即比人踢你走啦,唔靠樓主靠邊個

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-11-8 03:12 PM 發表
呢個好笑+讚

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-8 05:48 PM 發表

人各有志,謝謝閣下的留言。
辛苦你了

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-8 05:47 PM 發表
拜登,在經歷了兩次競選總統失敗後,終於都在第三次成功當選,成為了美國歷史上最年長的總統,拜登的故事,的確可以成為推動年輕人奮鬥的動力。
不過他當選總統,並不等同於往後就能一帆風順,相反,美國在經歷過特朗普四年的洗禮後,已變得一塌糊塗,想要收拾這個殘局,試問談何容易。
美國今天要面對的,除了如何應付新冠肺炎,還有與中國的關係,另外特朗普時期與盟友的關係破裂,也急需拜登加以修補,另外還有北韓的問題,伊 ...
拜登上場點都好過侵侵,就算係一樣反華都好,無問題我都預左,但最小我唔駛睇到個無料的侵侵係度日吹夜吹,我份人無野憎,最撚憎就係個D乜都認叻既撚樣,生意佬學人玩政治,佢都柒柒下,以為靠吹就得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]