• 瀏覽: 467,763
  • 回覆: 6,451
  • 追帖: 19
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 10:31 PM 發表

@edenfovwin
得你頭

橫眉冷對千夫指 俯首甘為孺子牛
引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-2-23 08:45 PM 發表

我都未攪到你震!
@百厭超人
震一震

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-2-23 09:10 PM 發表

我覺得她當自己是醫生多一點。
是心理醫生吧
因為想開解你

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 上環 於 2021-2-23 10:33 PM 發表

@edenfovwin
得你頭
用頭頂你
@上環

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-2-23 07:21 PM 發表

傷痛哩樣又真係需要時間去平服,不過疫苗唔等人,而且世伯都唔想伯母泉下有知擔心佢㗎
剛問過極度不願意
如夾硬來實反面
等佢自己想清楚
我無法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-2-23 08:38 PM 發表

怕?怕嘅就唔會怠政,就唔會串咀話國內防疫工作唔科學,唔適合係香港實行,仲要暗串中央唔幫自己搞銀行嘅嘢,搞到佢要現金出糧,怕嘅就唔會川喺黑暴其間要中央三催四請都唔肯立法止暴制亂,講乜嘢末係時候,搞到中央要兵臨深圳啦!
第一個犯國安法嘅廚屍拉咗到而家成大半年都未正式上庭審訊,點解首宗同證據確鑿嘅國安法罪犯要拖咁耐?等乜呢?作為所謂要負責任嘅茶館女神點解又唔督促其下屬速速審理案件呢?點解又咁懶懶行,好 ...
那你覺得該如何呢?一步到位?
還是直接換掉林政?更或者取消一國兩制
還有你們真以為中國現在可以像米國一樣橫着走?
不需要考慮其他問題?就按你們說的換林政
你告訴我怎麼換?林政不管怎麼說是選舉出來的
換了她不是自己抽自己臉?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-2-23 23:04 發表

那你覺得該如何呢?一步到位?
還是直接換掉林政?更或者取消一國兩制
還有你們真以為中國現在可以像米國一樣橫着走?
不需要考慮其他問題?就按你們說的換林政
你告訴我怎麼換?林政不管怎麼說是選舉出來的
換了她不是自己抽自己臉?
好似國安法做例子,一開始直接由大陸審就得

中央留返俾香港審就明顯係犯錯,可惜中央仍然未肯改正錯誤

當初國安法係大陸審的話一早判晒啦,使拖到今日仲繼續拖

再講肥佬保釋案,林鄭一句不准保釋就已經解決晒成件事,結果又係交返俾法院揼波鐘,咁呢啲唔係怠職係乜野?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-2-23 11:13 PM 發表

再講肥佬保釋案,林鄭一句不准保釋就已經解決晒成件事,結果又係交返俾法院揼波鐘,咁呢啲唔係怠職係乜野?
我跟你明着說
國安法某種意義上是種宣誓
告訴西方我經濟可以不要,再玩下去大家一拍兩瞪眼
畢竟西方在香港也有利益要考慮
並沒有和西方徹底翻臉,還留有餘地
美元地位不動搖,始終受制于人
畢竟現在更重要的是爭取時間發展
現階段香港的地位內地根本沒有城市能夠替代,畢竟話語權被西方掌控在
如果這樣說還不明白就沒辦法了

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-2-23 08:17 PM 發表

呢樣97年7月1日開始就應該做

但係中央冇做到,中央自己都要負責

另一樣就係警察仲用緊英式操
唔只警察,五個紀律部隊好像得入境係用中式步操,來緊應該會改,今天老解親自教授。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-2-23 11:13 PM 發表

香港一直被西方吹捧成法制社會
是有目的的
西方說香港是法制社會就是,說你不是一夜之間立刻就不是
為什麼很多公司要在香港設立公司
1是作為外資有優惠
2是不相信內地法律
這些都是國際話語權的作用

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-2-23 11:31 PM 發表

香港一直被西方吹捧成法制社會
是有目的的
西方說香港是法制社會就是,說你不是一夜之間立刻就不是
為什麼很多公司要在香港設立公司
1是作為外資有優惠
2是不相信內地法律
這些都是國際話語權的作用
即是仍然要任由九姑娘繼續打橫行

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-2-23 11:54 PM 發表

即是仍然要任由九姑娘繼續打橫行
這就受不了了?
再說難聽點,現在香港只是當時租借

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-2-24 12:35 AM 發表

這就受不了了?
再說難聽點,現在香港只是當時租借
唔係好明你最後那句的意思?

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-2-24 01:15 AM 發表

香港表面上回歸了
但實際和租借沒什麼兩樣
從李嘉誠再到香港政府一堆買辦,利益輸送
在它們眼裡依然洋人至上,經濟法律由洋人把持

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-2-24 01:15 AM 發表

還有總怪北京這想不到,那做不好
最起碼一點,你們也要站出來反抗阿
2019全世界只看見反政府的在暴亂
換了旁人只會認為這些人代表全部香港人意見
人民日報也不是一次兩次暗示過
只要有人站出來北京都更容易處理
當初克里米亞親俄勢力站了出來,也給了俄羅斯出兵好的藉口
唯獨一次建制搞的集會,還自我限制區域
拜託人家搞的是遊行

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]