• 瀏覽: 518,838
  • 回覆: 6,530
  • 追帖: 10
+155
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 07:29 PM 發表

@上環這樣嗎?
@edenfovwin得唔得

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-2-23 01:55 PM 發表

香港D廢官一向都離地,又偏偏鍾意向人秀智商下限!同用愛發電有得比!
特別係用錢補貼惠康百佳先夠攪笑,唔幫窮人,幫李首富同牛奶公司,納稅人的錢都被庸官浪費了!

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 07:29 PM 發表

@上環這樣嗎?
你成功左之後就走左去,我都未識

@上環
@百厭超人
@edenfovwin
即係咁?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-2-23 08:08 PM 發表
@上環
@百厭超人
@edenfovwin
即係咁?
係,點圈?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-2-23 05:52 PM 發表

但係無理由中央撓埋雙手乜都唔做

上庭不再戴假髮,重中文輕英文有幾難

依家做壞個頭,就要睇中央點執手尾
法官和大律師上庭戴假髮,是港英時代的所謂莊重嚴肅,回歸廿多年,這些殖民地色彩的東西真的沒必要!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-2-23 20:15 發表

法官和大律師上庭戴假髮,是港英時代的所謂莊重嚴肅,回歸廿多年,這些殖民地色彩的東西真的沒必要!
呢樣97年7月1日開始就應該做

但係中央冇做到,中央自己都要負責

另一樣就係警察仲用緊英式操

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-2-23 08:17 PM 發表

呢樣97年7月1日開始就應該做

但係中央冇做到,中央自己都要負責

另一樣就係警察仲用緊英式操
不過港英留下的全部改了又好似唔多慣,舉例,彌敦道如果改成解放路好多人會反對的!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-2-23 08:22 PM 發表

不過港英留下的全部改了又好似唔多慣,舉例,彌敦道如果改成解放路好多人會反對的!
有咩問題。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-2-23 08:08 PM 發表
@上環
@百厭超人
@edenfovwin
即係咁?
@百厭超人
攪攪震

引用:
原帖由 蒙尼 於 2021-2-23 08:26 PM 發表

有咩問題。
我無乜問題,不過真的相信改名彌敦道會有很多人反對!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-2-23 03:18 PM 發表
科興果然厲害,短短半天已經多區額滿,如果換轉是BioNTech,情況會否一樣呢?
打BioNTech都應該唔會少,特別係黃人,但無論如何,肯打疫苗總算係好事.

引用:
原帖由 lawo 於 2021-2-23 20:22 發表

街名涉及民生,可較後處理
但係戴假髮涉及國家主權,就應該第一日要搞

終審法院由第一日開始都冇假髮
點解其他法院仲要戴?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-2-23 08:29 PM 發表

街名涉及民生,可較後處理
但係戴假髮涉及國家主權,就應該第一日要搞

終審法院由第一日開始都冇假髮
點解其他法院仲要戴?
正解!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-2-23 11:55 AM 發表

國安法要林政負責系負的政治責任
國安交出一刀斃命證據后就交給林政
法官系林政委人,如果定不了罪。
真當林政不怕?
怕?怕嘅就唔會怠政,就唔會串咀話國內防疫工作唔科學,唔適合係香港實行,仲要暗串中央唔幫自己搞銀行嘅嘢,搞到佢要現金出糧,怕嘅就唔會川喺黑暴其間要中央三催四請都唔肯立法止暴制亂,講乜嘢末係時候,搞到中央要兵臨深圳啦!
第一個犯國安法嘅廚屍拉咗到而家成大半年都未正式上庭審訊,點解首宗同證據確鑿嘅國安法罪犯要拖咁耐?等乜呢?作為所謂要負責任嘅茶館女神點解又唔督促其下屬速速審理案件呢?點解又咁懶懶行,好似關人銀事咁呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]