• 瀏覽: 5,525
  • 回覆: 119
+2
人哋掟你又掟, 咁多人死又唔見你死

引用:
原帖由 raul188 於 2020-11-2 03:32 PM 發表
2016年農曆新年旺角暴亂事件,再多3名男子分別被控暴動、縱火和刑事損壞等共4罪,案件原定今日(2日)在區域法院開審,但

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201102/photo/bkn-20201102152952991-1102_00822_001_01b.jpg?20201102152959

多兩隻曱甴人生更精彩,有請小鳳姐

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201102/bkn-20201102152952991-1102_00822_001.html
黑官:
扔磚沒傷途人
縱火亦沒預謀、只係受現埸氣氛影響
刑事毀壞亦已賠償
考慮被告認罪、年輕、亦深感抱歉後悔
熱心社會公益
教C校長寫求情信
從犯機會低
罰款$200

點解唔掟下老豆再同佢講玩下啫,見人咁我咪咁玩囉!冇腦 !但有官信架!

我想聽下裁判辯護官既判詞

今次唔係 甘小文 大法官審,所以冇得話係「創造」歷史一刻 (因為認咗掟磚,冇認就可以話去見證)!

見佢父母交配佢唔去參與一份?傻仔!

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2020-11-2 03:44 PM 發表
又話沒有暴徒,只有暴政?
無暴徒何來會有人認暴動罪?
根本旺暴同上年黑暴都見證香港年輕人激進,野蠻,不講道理一面
佢地統統都係暴徒
沒有暴政,只有暴徒
吊里老美,我冇睇錯下丫。

竟然講真話

612 雞金連求情信都無錢寫

坐監仲好玩,跟埋一齊入去坐啦

掟磚姐,冇意徒傷人,
改判隨地掟垃圾,
佛千5

見到人殺人我又殺,係咪on9㗎

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2020-11-2 03:44 PM 發表
又話沒有暴徒,只有暴政?
無暴徒何來會有人認暴動罪?
根本旺暴同上年黑暴都見證香港年輕人激進,野蠻,不講道理一面
佢地統統都係暴徒
沒有暴政,只有暴徒
走出行人路,就已經全部拉得,全部犯左法

咁搞笑的解釋理由都有…

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-11-2 16:44 發表

校工轉軚,和暴徒割蓆????
國安法生效之後,我重新反思自己應該點走落去
我唔應該同暴力仇恨扯上關係
我見到的黑暴、暴徒縱火私了等場面有關消息已經交左俾執法部門跟進
當中我亦掌握包括黑暴非禮強姦所謂女手足的事實
所有事實證據已經交由當局處理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]