• 瀏覽: 24,335
  • 回覆: 225
+10
幾個月前香港人要搶厠紙!
英國白人今日又要搶厠紙!
可能收得香港黃絲多。
唔知幾時要學香港腦殘揸刀去搶厠紙。

英國的新冠肺炎疫情惡化,英國首相約翰遜宣布英格蘭由周四(5日)起封城四周,只有出售必需品的商店可維持營業,措施料維持至12月初。大量英格蘭民眾趁周末外出搶購廁紙等商品,多個地區的超市都大排長龍。

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2791483/【英國疫情】英格蘭封城 民眾排長龍搶廁紙(多圖)?mtc=20042

安德鲁·杰克逊将军后来当上了美国总统,他在第二次英美战争期间就宣布:“有必要灭绝全体印第安人部落”。南北战争的英雄谢尔曼将军说:“我见过唯一的印第安好人,就是死人”。
真係風水輪流轉,當日笑香港人搶米創廁紙,依家d人就感同身受了,呢d咪叫報應囉,等班西人笑得咁過引丫嗱!

高尚優雅的英國人
境然要去超市搶廁紙?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-11-1 10:21 PM 發表
幾個月前香港人要搶厠紙!
英國白人今日又要搶厠紙!
可能收得香港黃絲多。
唔知幾時要學香港腦殘揸刀去搶厠紙。

英國的新冠肺炎疫情惡化,英國首相約翰遜宣布英格蘭由周四(5日)起封城四周,只有出售必需品的商店可維持營業,措施料維持至12月初。大量英格蘭民眾趁周末外出搶購廁紙等商品,多個地區的超市都大排長龍。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2790000/2791483/1101_panic_1024.jpg
係印度一定唔會發生, 因為阿差只用手指敏屎, 廁紙唔駛用

英國佬唔識裝日本自動沖洗肛門的坐廁咩,有咪唔使咁狼狽囉

西人搶野死性不改

封城一個月都未必搞得掂

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-11-1 10:27 PM 發表
高尚優雅的英國人
境然要去超市搶廁紙?
咁更高尚都要抆屎嘅,唔通用手咩🤭🤭

識玩梗係搵啲黃絲去奶屎眼啦,廁紙都慳返

失敗國家

輪流轉……

厠紙都搶, 諗起今年香港年頭

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-11-1 10:27 PM 發表
高尚優雅的英國人
境然要去超市搶廁紙?
百分之五的英國人高雅,百分之七十庸庸碌碌,百分之二十五俗陋不堪。

邊度封城都好,搶廁紙己成必定動作。

冇廁紙抿屎,咪個個做晒紳士? 周紳士

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]