• 瀏覽: 1,448
  • 回覆: 33
+2
港區國安法實施後,英國將為持有英國國民海外護照(BNO)的香港人提供申請居英權途徑,中方對此強烈反對。全國政協 …

如果中央不再承認bno,拿英國二等護照等於放棄中國國籍,無法入境中國、無法在香港居住或工作

新聞來源連結:
https://www.worldjournal.com/7033176/article-梁振英:港人拿bno當後備-應除中國籍/

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-11-1 06:01 AM 發表
成家人講英文仲叻過講中文
係乜玩法先?
識多種語言係好事

其實都好應該啦。

一係保持中國藉,如果選擇入英藉咁咪放棄中國藉囉。

咁樣明確啲仲好啦。

梁先生說得正確,不容奸邪妖獸左右逢源。

CY講得啱
持有BNO者應立即被取消香港居民身份...

你個仆街特9英死開啦!!!做基本法起草果時你個仆街杏家拎吾L講???而家系度挑起民憤等人吊習大中央??你個仆街夠鐘去皇冠網開外圍啦!!!死去開檔啦仆街!!!

一個勾結老美既黑社會成9日系度9up!!!習大快d打9佢個仆街靶啦!!!

喂!!!特9英!!!4月叫馬會停業去谷你同老美勾結D波檻外圍賭網呀??5月有人系fb開專頁吊9你個仆街呀!!叫你個夸克皇朝做老千!!!

真人賭枱??只set哂你班仆街蠃既程式~你個仆街黑社會真系乜L都做得出!!!

你個仆街借果戴耀庭安插果200幾個所謂冇背景既素人系區搞黑社會滲透活動呀??吸納年青份子走私煙做外圍~販毒呀??

台獨hi莫綺雯你個仆街仲乜借馬雲阿里云伺服做黑客hack習大/中央既機密??

習大打9馬雲呢隻E丅啦!!!

阿習大!!!叫鄭署長打9房委會帆同領展!!!咪俾特9英個仆街呑哂全港所有公屋俾佢炸黑社會!!公屋特9英個仆街經營黑社會生意~幾十億收入架!!!打到特9英佢班仆街盡!!!還富於民!!!

習大同中央打9你特9英呢個賣國賊靶~等於斬左老美手手腳腳!!

引用:
原帖由 starr 於 2020-11-1 05:50 AM 發表
港區國安法實施後,英國將為持有英國國民海外護照(BNO)的香港人提供申請居英權途徑,中方對此強烈反對。全國政協 …

https://cdn.media.worldjournal.com/wp-content/uploads/2020/07/202007071243072941_50178.jpg

如果中央不再承認bno,拿英國二等護照等於放棄中國國籍,無法入境中國、無法在香港居住或工作 ...
CY唔應該咁講,應該等過咗兩年,啲黃L差不多過晒去先講,咁先可以殺個措手不及!

引用:
原帖由 正恩fans 於 2020-11-2 12:41 AM 發表

CY唔應該咁講,應該等過咗兩年,啲黃L差不多過晒去先講,咁先可以殺個措手不及!
如果英國佬5年後唔批入籍,曱甴又失去中國國籍無法回港,點算?  

引用:
原帖由 starr 於 2020-11-2 10:16 發表

如果英國佬5年後唔批入籍,曱甴又失去中國國籍無法回港,點算?  
呢個世界有政治難民, 或者到時唔知美國邊個分裂洲會收呢。

外籍可以有居留權,但是公職,福利同投票權應該是香港戶籍才能有,稅都不交人都不在你指望他為香港好,別逗了

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]