• 瀏覽: 3,915
  • 回覆: 27
+3

Apple Daily’s Lai Denies Involvement in Biden Report
https://www.bloomberg.com/news/a ... n-anti-biden-report
日後可以專門承包全球各國各類假新聞創作。282股價一定直線上升! 

肥佬泥作假作到上埋bloomberg, 成功了.

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-10-31 05:54 PM 發表
毒果成功由香港品牌躍升成為國際知名品牌!

這裡有一班聞酸跟毒果做野.
唔知咩下場

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-31 06:08 PM 發表

這裡有一班聞酸跟毒果做野.
唔知咩下場
既然已成功衝出國際, 當然係學好英文, 以後幫毒果手發佈英文文宣.

毒果做假新聞去做謠抹黑已經唔係乜嘢新鮮事,以前唔會有外媒報導係因為毒果做假抹黑嘅對象係中國,外媒最喜歡呢啲新聞,絕對唔會踢爆佢地做假新聞去抹黑中共。但今次就唔同,因為毒果做假新聞抹黑嘅對象係美國,無論係共和黨還是民主黨,其實佢地都有親呢兩個黨嘅媒體,所以毒果抹黑嘅對象今次選咗係拜登個仔,咁即係同民主黨過唔去,咁親民主黨嘅媒體自然就會跳出嚟踢爆佢啦,甚至其他美國或親美媒體都一樣會出嚟踢爆佢地,因為毒果今次係做假抹黑佢自己主子美國。
如果今次做假新聞抹黑嘅係中共,試問又點會有外媒會去踢爆佢呀,更加唔會上到乜嘢bloomberg啦。

apple daily go go go
blasts out into international media arena

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-10-31 05:54 PM 發表
只係因為今次作假嘅對象唔係中國啫,如果對象係中國,啲外媒又點會踢爆佢呀,更加上唔到bloomberg啦。
近排除咗毒果之外,大家亦應該留意下大紀元,因為有外媒亦開始踢爆大紀元嗰啲老作嘅假嘢啦,唔知係咪大紀元同毒果一樣,做假抹黑中國做大咗,開始連主子國都想抹黑埋,現在連美國媒體都唔妥佢地。

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-10-31 07:21 PM 發表
之前讚過毒果系第四權之首,又出帖屈大陸用簡體字發網上文宣攻擊川普企圖影響美國大選果條粉腸。幾時找數?

@持劍衛道
@持劍衛道

毒果門, 玩選舉舞弊.
Mark Simon / Fat Lai
應該以後都唔可以留係美國.

多行不義必舞弊.

拜燈必定當選.
敗選,一定翻"毒果門", 壞帳.

副統統彭斯, 仲跟Fat Lai 好friend.

這種毒媒需要被 關了

@良心之光

第四權?
老黃狗, 是否支持處理蘋果日報?

咁出名。282星期一升幾多?黎志鷹肥dotdot

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-10-31 08:01 PM 發表

毒果做假新聞去做謠抹黑已經唔係乜嘢新鮮事,以前唔會有外媒報導係因為毒果做假抹黑嘅對象係中國,外媒最喜歡呢啲新聞,絕對唔會踢爆佢地做假新聞去抹黑中共。但今次就唔同,因為毒果做假新聞抹黑嘅對象係美國,無論係共和黨還是民主黨,其實佢地都有親呢兩個黨嘅媒體,所以毒果抹黑嘅對象今次選咗係拜登個仔,咁即係同民主黨過唔去,咁親民主黨嘅媒體自然就會跳出嚟踢爆佢啦,甚至其他美國或親美媒體都一樣會出嚟踢爆佢地,因 ...
同意. 所以今次用到毒果來幫手, 毒果背後的共和黨金主可算係狗急跳牆, 已唔理萬一比人踢爆後會對毒果呢隻棋子影響幾大.

九成係皇帝唔急太監急
你真心誠意為美國做野既,邊個上場都會照住你,衰極都比你著草
睇怕有D人口講為美國,心入面有其他算盤,發覺勢色唔對唔係諗住點樣向美國自首改過,而係再七多鑊
做走狗既妄想操控美國大選,肥佬黎配咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]