• 瀏覽: 1,919
  • 回覆: 16
【明報專訊】中秋的月光,Leon(化名)難與家人共賞。他聲稱8月31日晚飯後途經太子站,其後被警方拘捕,律師介入協助並致電其家人,「藍絲」父母大怒,「往後再沒和我聊天」。20歲出頭的Leon,修畢高級文憑後本可晉升大專課程,惟因被不同政見的父母經濟封鎖,更拒絕協助他申請學生資助及貸款,Leon沒有繳交學費,面臨輟學。眼見同學迎接新學期,他終日在家,與父母同一屋簷下,卻形同陌路...

https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20190913/s00001/1568313577273/父母鎖經濟割席-8-31被捕青年瀕輟學-形同陌路拒助申學貸-「不敢想像中秋如何過」

做得勇武曱甴就預左啦,
食爺飯著乸衣仲搞搞震,
稍後仍要面對法律制裁添!

食飽飯等屎屙嘅曱甴 冇呢支歌仔唱呀 搞到佢哋老豆老母 窩藏罪犯 唔割席就假

窩藏罪犯 唔講得笑㗎

鄧炳強一哥 呢一招真係高招 搞到佢老豆老母同佢割席 高度處理窩藏罪犯

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-31 09:36 AM 發表
鄧炳強一哥 呢一招真係高招 搞到佢老豆老母同佢割席 高度處理窩藏罪犯
我諗而家啲
犯咗法 曱甴
同屋企人一定要分開住
唔係畀鄧炳強一哥
告佢老豆老母 窩藏罪犯

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-31 10:37 AM 發表

我諗而家啲
犯咗法 曱甴
同屋企人一定要分開住
唔係畀鄧炳強一哥
告佢老豆老母 窩藏罪犯
一哥絕招

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-31 07:06 AM 發表
食飽飯等屎屙嘅曱甴 冇呢支歌仔唱呀 搞到佢哋老豆老母 窩藏罪犯 唔割席就假
正常老豆老母都唔刁你啲壞腦曱甴啦,
容乜易臨老唔過得世,趕出家門就會。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-31 07:09 PM 發表

正常老豆老母都唔刁你啲壞腦曱甴啦,
容乜易臨老唔過得世,趕出家門就會。
咁搞法 泛民 狗 即係分裂香港家庭

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-1 07:23 AM 發表

咁搞法 泛民 狗 即係分裂香港家庭
犯民狗為左爭取利益及政治籌碼,
理得你地香港市民死活....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-1 12:46 PM 發表

犯民狗為左爭取利益及政治籌碼,
理得你地香港市民死活....
犯民狗錢第一,香港人=草芥,比佢地利用

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-31 01:20 AM 發表
【明報專訊】中秋的月光,Leon(化名)難與家人共賞。他聲稱8月31日晚飯後途經太子站,其後被警方拘捕,律師介入協助並致電其家人,「藍絲」父母大怒,「往後再沒和我聊天」。20歲出頭的Leon,修畢高級文憑後本可晉升大專課程,惟因被不同政見的父母經濟封鎖,更拒絕協助他申請學生資助及貸款,Leon沒有繳交學費,面臨輟學。眼見同學迎接新學期,他終日在家,與父母同一屋簷下,卻形同陌路...
117683 ...
食皇家飯,吾使做

泛民狗真係害死年青人

睇真 泛民到 唔止傷害年青人 係連嵌家都傷害 窩藏罪犯

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-2 08:48 PM 發表
睇真 泛民到 唔止傷害年青人 係連嵌家都傷害 窩藏罪犯
泛民狗令到香港社會分裂 摧毀家庭

死蠢的曱甴,自動送頭累家人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]