• 瀏覽: 18,784
  • 回覆: 181
+11
冇心做就自己走喇

公司唔掂唔好擺姿態啦
好景唔洗咁樣裁員

工會發言人係咪機師先?

引用:
原帖由 子時不安的留言 於 2020-10-30 11:27 PM 發表
這次國泰被裁員的空服人員不僅沒有受到市民的同情,反而被受冷嘲熱諷。why?
心涼,我控制唔到那種感覺sorry!

出黎9叫果班同CX冇關, 同之前破壞暴大一Q樣

引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-10-31 06:33 AM 發表

咁資方繼續出人工
工會,係政府認可機關,有勞資糾紛政府就要出面處理
資方可以乜都話哂事,要工會做花瓶?
快啲叫工會搞眾籌,籌返幾百億俾國泰解決財困,咪唔使裁員同減人工,以後繼續唔使開工都仍然出足人工同福利,依家手足有難,唔係唔幫呀嗎?香港大把蠢黃屍賣埋底褲都捐錢,又有外國資金支援。

人家咁大間公司 律師 師爺團隊踱計 堂臂擋車

引用:
原帖由 wtf_name 於 2020-10-31 07:31 AM 發表
工會發言人係咪機師先?
應該係...... 不過負責幫機打飛機,唔係駕駛飛機。

引用:
原帖由 正字 於 2020-10-30 09:51 PM 發表
工會請解釋,點解奴隸制都咁多人簽。定係工會講大話,煽動民情。

喜歡散佈不負責任言論,係香港有今天呢個局面嘅主因。話中國人冇言論自由,都係因為唔理社會責任所至。
班黃屍覺得返工係奴隸,唔應該為錢而聽命於人,所以黃屍唔好簽,雙贏

3個月內清盤

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-10-31 05:38 AM 發表

去做看更都要再訓練啦
留港消費5再和你飛,5再做奴工加入黃色攬炒經濟區

班死曱甴,有得你地飛又罷工唔飛,家陣唔使你地飛又瓜瓜嘈,因果報應啦,抵能死。

東家唔打打西家。外面大把公司請人。點解一定要返國泰

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-10-31 07:35 AM 發表

應該係...... 不過負責幫機師打飛機,唔係駕駛飛機。
幫人打飛機算係通才,應該周圍都請,唔駛屈就係國泰

炒X哂D飛曱甴!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]