• 瀏覽: 18,779
  • 回覆: 181
+11
唔洗屈就國泰, 外面大把航空公司需要你哋呢啲人材 人工肯定好過國泰, 走啦 

奸邪妖獸不是說「無畏無懼,無怨無悔」的麼?為何現在卻又諸多畏懼,跑去簽署新約呢?

唔簽過主

唔簽唔做, 仲有唔少人會爭住做.

工會請解釋,點解奴隸制都咁多人簽。定係工會講大話,煽動民情。

喜歡散佈不負責任言論,係香港有今天呢個局面嘅主因。話中國人冇言論自由,都係因為唔理社會責任所至。

梗係簽啦,你估依家經濟真係好呀

如果覺得新約低過市場價米唔簽囉!
出去揾份高薪職位,嘈乜L呢!

要有D骨氣, 唔好簽~~

信公會?
最後咪奶嘢

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-10-30 09:37 PM 發表
唔洗屈就國泰, 外面大把航空公司需要你哋呢啲人材 人工肯定好過國泰, 走啦 
飛機豪  有講過
去第二間公司
要重新學過 每種飛機 唔同形號
要經一段時間去訓練 唔係每一間航空公司 都願意去請

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-10-30 09:30 PM 發表
國泰宣布大裁員後,要求過萬名機組人員簽署薪金和福利被減的新合約,否則會被解僱。代表國泰機師的香港航空機組人員協會,聯同國泰空中服務員工會和民...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201030/_2020103020322679324.jpeg

設計對白,國泰 : 你班仆街都惡得耐,而家一 Q 清你袋 :smile_3 ...
唔簽就咪能做啦
拖咁能耐都無用架啦

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-10-30 11:03 PM 發表

飛機豪  有講過
去第二間公司
要重新學過 每種飛機 唔同形號
要經一段時間去訓練 唔係每一間航空公司 都願意去請
人材會受呢d小小野影響 冇人請 我就唔信

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-10-30 09:30 PM 發表
國泰宣布大裁員後,要求過萬名機組人員簽署薪金和福利被減的新合約,否則會被解僱。代表國泰機師的香港航空機組人員協會,聯同國泰空中服務員工會和民...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201030/_2020103020322679324.jpeg

設計對白,國泰 : 你班仆街都惡得耐,而家一 Q 清你袋 :smile_3 ...
好想知呢班工會 EC,有冇人係有得留低?點解國泰唔連根拔?

主題標籤 #國泰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]