• 瀏覽: 13,572
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2020-10-30 06:16 PM 發表

如果有朝一日呢批要留案底影響一生嘅人醒覺之後去揾老點佢哋嘅人找數都唔好話唔得人驚!因為都幾多人㗎!到時就精彩囉到佢哋精彩後半生!
所謂 冤有頭,債有主吖馬。

回覆 引用 TOP

為什麼要阻礙牠們享受精彩人生..?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-30 05:55 PM 發表

原審係邊個官判??
你話呢

何俊堯裁判官

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-10-31 08:16 AM 發表

如果好似果班偽善既黃屍話咁細個要輕判同唔好留案底,咁佢地以後就可以用呢個藉口培育出好多未成年後生仔去暴動。其實會更加危害青少年同社會。
暴亂黑手一早知,「法官放人」根本就係計劃既一部分;暴亂初期,黃文宣已經告知甲由,佢地即使暴亂,亦會得到輕判,尤其是年輕甲由;目的就係壯佢地既膽

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-31 10:08 AM 發表

暴亂黑手一早知,「法官放人」根本就係計劃既一部分;暴亂初期,黃文宣已經告知甲由,佢地即使暴亂,亦會得到輕判,尤其是年輕甲由;目的就係壯佢地既膽
犯狗政府做咩要年輕化。
年輕人好多好處:
1. 熱血又幼稚
2. 易呃
3. 犯法容易求情
4. 未知世途險惡
5. 廢老犯狗政棍唔使上身。有功就立,冇就鬆
6. 廢青坐完第時出返黎又變賤價犯狗工具

犯狗政棍大部份都唔使坐,仲繼續袋政府百幾萬年薪。奸民黨d 劣仲正,劣屍費繼續正價呃黑金。真係食人血饅頭食成世都得。

「涉案片段顯示兩名答辯人於現場逗留近一小時,且身處示威者防線前排,當中女答辯人曾以雨傘遮擋自己及其他示威者,她又曾與其他示威者蹲下,專注望向地面,及當時地面滿佈磚頭,其後有人向警方防線投擲磚頭
至於男答辯人,片段顯示他位於示威者前排,期間看似使用手機通話,認為他當時正在聯絡協調示威,他又曾於最前排作出手勢,給予後排示威者訊號,認為他於事件中有一定程度的領導角色。」

咁細個就擔任領度角色,諗住被拉都可以輕判,真係唔識死,抵你哋留案底,吸取一個深刻教訓

☆☆☆☆☆♀彩雲國物語♂☆☆☆☆☆

回覆 引用 TOP

幼齒曱甴抵死

PK

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-31 10:02 AM 發表

你話呢

何俊堯裁判官
原審14 歲男女保護令不留案底,而家改判非法集結罪成兼留案底.............................點解判決可以差咁遠呀

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

其實馬道長係黑暴當中扮演咩職位及角色呢?

回覆 引用 TOP

其實馬道長係黑暴當中扮演咩職位及角色呢?

回覆 引用 TOP

律政司:
判刑須具阻嚇性,
應判短期即時監禁!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-10-31 10:58 發表

犯狗政府做咩要年輕化。
年輕人好多好處:
1. 熱血又幼稚
2. 易呃
3. 犯法容易求情
4. 未知世途險惡
5. 廢老犯狗政棍唔使上身。有功就立,冇就鬆
6. 廢青坐完第時出返黎又變賤價犯狗工具

犯狗政棍大部份都唔使坐,仲繼續袋政府百幾萬年薪。奸民黨d 劣仲正,劣屍費繼續正價呃黑金。真係食人血饅頭食成世都得。
看看楊岳橋每次出黎都躲在後排,就知D泛狗幾仆街,等天收

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-10-31 00:24 發表

還畀啲「在學年齡」嘅?香港有幾多條屋邨?黃大仙、石硤尾、天水圍……裏面有幾多拾捌歲以上嘅人事物唔管好佢?上新聞就「地毯式搜索」冇鏡頭就警賊同行?你咪去換新身份證!政府為公嘅話唔會係咁!人人有份!跟政策唔係跟官啊!官都要有身份證!同好多人嘅樓上壹樣專門得閑就敲樓下呈威風呀?「只係」敲到樓下咋!其他咩都呈唔到!
唔知你想講乜

回覆 引用 TOP

馬 盜賊 點樣管啲靚㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 teddysignal 於 2020-10-31 01:09 AM 發表

https://youtu.be/PnScW6I4ilc
自爆理據嚟證明有需要尋醫?人生難以壹明全白……而且有說難得糊塗:壹事上做到個明白人已係個修行功德。怒怨惘人……執念宜擇智慧。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]