• 瀏覽: 2,832
  • 回覆: 21
司法界係香港3大毒瘤之一

原本响2016年有個可以連根拔起既機會,可惜錯過左,以後都好難再有機會

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-10-30 05:49 PM 發表
原本响2016年有個可以連根拔起既機會,可惜錯過左,以後都好難再有機會
2016 發生咩事? 師兄

引用:
原帖由 imad 於 2020-10-30 19:37 發表

2016 發生咩事? 師兄
當年七警被判監,其後警察協會舉辦三萬人集會
當時警察對法院已經怒火中燒

其實只要當晚重演77年警廉衝突既戲碼,向法院迫宮,就已經可以將整個系統連根拔起

只要法官集體辭職,就可以重組司法機構

引用:
原帖由 smart889 於 2020-10-31 12:35 發表
只要法官集體辭職,就可以重組司法機構
無用,舊一班辭職,呢班人既徒子徒孫就會上場,其實根本不會變,仍然係同一班人揸莊

要徹底解決就只有廢除普通法一途,先能夠斬斷蛇鼠一窩既問題

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-10-31 12:39 PM 發表

無用,舊一班辭職,呢班人既徒子徒孫就會上場,其實根本不會變,仍然係同一班人揸莊

要徹底解決就只有廢除普通法一途,先能夠斬斷蛇鼠一窩既問題
無可能啦

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-10-30 07:40 PM 發表

當年七警被判監,其後警察協會舉辦三萬人集會
當時警察對法院已經怒火中燒

其實只要當晚重演77年警廉衝突既戲碼,向法院迫宮,就已經可以將整個系統連根拔起
當其時個個都信法官公正冇政治取態,原來真係狗官

香港需要嚴刑峻法
需要尊重法律
嚴格執法

不要讓法律成為擺設
沒有威懾力

現在香港的法官就是在摧毀法律的威懾力

又多一狗官,帶汽油彈到場只想見證歷史

衙門八字開,有理無錢莫進來

古有明言

高牆,用雞蛋,俾你掟到都打唔倒啦!

高牆,只有從高高牆、更高牆、極高牆嗰度,搵拆樓用嘅大鐵球,掟落來,搞掂!

咁又係呀, 連林鄭同肥婆鄭都叫大家, 唔好胡亂批評啲狗法官, 我哋弱小市民可以點啫.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]