• 瀏覽: 1,482
  • 回覆: 15
文匯網是香港文匯報全資附屬網站,面向全球華人,溝通兩岸三地,每日提供大量及時準確的新聞及資訊。

黨及中央現在還對我們香港有信心,繼續把香港在一國兩制框架下定位作國家重要對外窗口,香港真係要加把勁在中央加持下再力追上去收復失地,不好使中央及祖國再失望吧

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202010/30/AP5f9b8b98e4b00c53d99964ac.html

香港文匯網 

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-10-30 02:43 PM 發表
香港文匯網 
咁又點??

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-10-30 02:43 PM 發表
香港文匯網 
現在文匯報才敢講出真話看到中港及世界新聞嘅事實一面,師兄可能你思想out了

唔好再吹香港......冇ga 啦

教育死 , 法治死

走啦~~~~~~

引用:
原帖由 19hkend 於 2020-10-30 02:59 PM 發表
唔好再吹香港......冇ga 啦

教育死 , 法治死

走啦~~~~~~
話不能這說,中央往後加大力度對香港,香港定會變好過來的,中央對14億同胞都攪得掂,更何況香港只得七百幾萬人

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-30 03:11 PM 發表

話不能這說,中央往後加大力度對香港,香港定會變好過來的,中央對14億同胞都攪得掂,更何況香港只得七百幾萬人
咩野係加大力度對香港 ? 有必要一國一制嗎 ?

打錢都救唔返 , 香港已成棄卒 , 教育是起碼十年的事情

在港人士只會圍爐取暖 , 一步一步見自己老闆頂唔住 , 放棄香港

你問心 , 香港有邊一日係有小進步 ?

人地台灣 , 仲有希望大陸打過去 , 再派糖安撫

你香港 , 日日係到唔知嘈乜 9 , 而家捉到人 , 又放人

你諗下讀緊中學小學果 D , 未來會點 ?

唔好搞錯一件事 , 香港政府D錢 , 唔係香港人

而家仲話香港會好起來的, 係香港有層樓 ge 人 , 佢地冇能力救香港 , 但又唔可以接受香港死

共勉之....

引用:
原帖由 19hkend 於 2020-10-30 03:20 PM 發表

咩野係加大力度對香港 ? 有必要一國一制嗎 ?

打錢都救唔返 , 香港已成棄卒 , 教育是起碼十年的事情

在港人士只會圍爐取暖 , 一步一步見自己老闆頂唔住 , 放棄香港

你問心 , 香港有邊一日係有小進步 ?

人地台灣 , 仲有希望大陸打過去 , 再派糖安撫

你香港 , 日日係到唔知嘈乜 9 , 而家捉到人 , 又放人

你諗下讀緊中學小學果 D , 未來會 ...
師兄咁我唔客氣回覆你呀,香港塊地是中央國家的,香港人只是這塊土地嘅租客或過客,中央絕對可以把我們香港人趕走的。。。如果你是這塊香港土地嘅地主或老闆會任由自己塊地給這批下流租客生事攪禍下去或燒埋自己大國土地嗎??到中央不想再忍嘅一天,直接開關給14億同胞及軍隊入港行一制又如何,到時我們香港人只有離開的。。。實話如果香港全由內地同胞來攪及生活發展的話,絕對好過我們土生嘅香港呢班麻煩人來攪吧

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-30 15:36 發表

師兄咁我唔客氣回覆你呀,香港塊地是中央國家的,香港人只是這塊土地嘅租客或過客,中央絕對可以把我們香港人趕走的。。。如果你是這塊香港土地嘅地主或老闆會任由自己塊地給這批下流租客生事攪禍下去或燒埋自己大國土地嗎??到中央不想再忍嘅一天,直接開關給14億同胞及軍隊入港行一制又如何,到時我們香港人只有離開的。。。實話如果香港全由內地同胞來攪及生活發展的話,絕對好過我們土生嘅香港呢班麻煩人來攪吧:smi ...
經過疫情, 中國式統治思維可能救到世界

祖國支持本是好事,奈何講棺員太屎。。。。。。。😰😰

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-30 03:36 PM 發表

師兄咁我唔客氣回覆你呀,香港塊地是中央國家的,香港人只是這塊土地嘅租客或過客,中央絕對可以把我們香港人趕走的。。。如果你是這塊香港土地嘅地主或老闆會任由自己塊地給這批下流租客生事攪禍下去或燒埋自己大國土地嗎??到中央不想再忍嘅一天,直接開關給14億同胞及軍隊入港行一制又如何,到時我們香港人只有離開的。。。實話如果香港全由內地同胞來攪及生活發展的話,絕對好過我們土生嘅香港呢班麻煩人來攪吧:smi ...
我第一句就問....香港有必要一國一制嗎 ?

香港人 = 中國人 , 係中國人就有骨氣 , 唔好成日等派糖

你覺得阿爺係到忍嗎 ? 你覺得有必要係香港再搞好個平台等你地班冇料 ge 人再認威嗎 ?

都係靠自己 , 自己唔理 , 等後邊出手 , 阿爺見你地冇得救 , 都真係話知你....

你可以話林鄭廢 , 林鄭尚方寶劍唔識用 , 唔肯用......

你地有冇有支持過佢 ?

心果句.....你覺得阿爺強權管治香港先救到香港 ge 話 , 你地對內地仲係有偏見

中國特色社會主義 =/= 獨裁

政府所做是民心所向.......

香港人民心係點 , 你我心知肚明........

想將個波交俾阿爺 , 唔好咁自大啦.......

共勉之

引用:
原帖由 19hkend 於 2020-10-30 05:28 PM 發表

我第一句就問....香港有必要一國一制嗎 ?

香港人 = 中國人 , 係中國人就有骨氣 , 唔好成日等派糖

你覺得阿爺係到忍嗎 ? 你覺得有必要係香港再搞好個平台等你地班冇料 ge 人再認威嗎 ?

都係靠自己 , 自己唔理 , 等後邊出手 , 阿爺見你地冇得救 , 都真係話知你....

你可以話林鄭廢 , 林鄭尚方寶劍唔識用 , 唔肯用......

你地有冇有支持 ...
師兄尊重你回應,看你留言有點見地,小弟請教你一下,咁中央可以點對應香港現在局勢呢??林鄭跟班官的不是,咁又可以點攪呢??大家輕鬆討論下吧

支那仲唔放棄香港

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-30 05:36 PM 發表

師兄尊重你回應,看你留言有點見地,小弟請教你一下,咁中央可以點對應香港現在局勢呢??林鄭跟班官的不是,咁又可以點攪呢??大家輕鬆討論下吧
由佢自生自滅

中央已然成功引蛇出洞 , 破解香港成為反中基地

但香港已成棄卒 , 只能自生自滅

你想問香港可以點搞, 就唔好再問.....內地可以點搞香港...

你不問...你自己可以點搞好香港?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]