• 瀏覽: 18,049
  • 回覆: 145
+3
引用:
原帖由 testfriend 於 2020-10-30 01:40 PM 發表

個個玩完唔去驗
仲要驗埋愛滋

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2020-10-30 01:35 PM 發表
酒吧放寬「食正」萬聖節
網民料周末「報復式感染」增3倍確診數字
坐港鐵 已好明顯 ... 早一、兩星期開始 ... 越來越多人 ... "see" "sse" "cert" "cert" ... 索鼻水、咳 ... 只要一個係帶毒,社區都危險   亦解釋了為何一值都有一、兩個 "不明源頭個案" ... 其實吾係吾明 ... 係吾可以提 ...  個病人出過街 ... 坐過車 ... 吾通公佈咩 ... 知又點 ... 吾通停 港鐵 全線消毒

政府放寬 食店 / 酒吧 為經濟 無可厚非,實情亦不能像國內長期封城,因香港太多人,亦無外來人幫手送食物 ... 所以自己就要更加 長期戴罩,返工都戴 ... 吾好理係咪冷氣空間 ... 吾好去食店 ...經過都要快步走 ... 有心撐經濟 就 買外賣

口罩令 又係廢 ... 到現在都吾覺有記者問 政府 口罩令 檢控數字 ... 記者 同 政府 質素 真係

曱甴害人不淺,累死香港

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-10-30 01:24 PM 發表
政府宣佈本周五放寬社交距離措施,餐廳和酒吧等可營業至凌晨2點,酒吧由最多2人一枱增至4人一枱;食肆則由4人一枱增至6人。有關處所可進行現場表演和跳舞活動等,但表演者須戴上口罩,至於4人限聚令和口罩令等仍然維持。有酒吧業說,放寬措施「食正」萬聖節,預計市民本周末將「報復式消費」到酒吧消遣,生意可增加3成;亦有食肆負責人認為,放寬同枱人數方便一家人用膳,但擔心限聚令仍維持,會減低市民外出消費意欲。

...
屌!瀨閪含撚再打車輪,大撚鑊病毒大傳播

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-10-30 01:24 PM 發表
政府宣佈本周五放寬社交距離措施,餐廳和酒吧等可營業至凌晨2點,酒吧由最多2人一枱增至4人一枱;食肆則由4人一枱增至6人。有關處所可進行現場表演和跳舞活動等,但表演者須戴上口罩,至於4人限聚令和口罩令等仍然維持。有酒吧業說,放寬措施「食正」萬聖節,預計市民本周末將「報復式消費」到酒吧消遣,生意可增加3成;亦有食肆負責人認為,放寬同枱人數方便一家人用膳,但擔心限聚令仍維持,會減低市民外出消費意欲。

...
疫証亦有可能報復式反彈

引用:

...
等睇報復式染疫就真!
11月7日,本土不明確診個案新增100人!
11月8日,本土不明確診個案新增1000人!
11月9日,本土不明確診個案新增10000人!

酒吧不嬲高危 飲酒就會吹水,飲大二杯就更加周圍噴不帶罩

等睇你班港豬點死!成日掛住玩,叫你全民檢測又唔去!

極之擔心香港新一波疫情好可能因放寬而爆發!

再爆發之後又係鬧政府

引用:
原帖由 superplx 於 2020-10-30 04:47 PM 發表
病毒報復式入侵
增3成本地個案

都未清零仲咩要放寛
一陣又好似7月咁一日百幾宗
睇新聞,大部份人除口罩飲啤酒吹水。

第4波好快到

引用:

...
真係發緊夢!一定賺架?憨居!蝕左係咪又屌正苦呀?呢D咁既老細……樓主我吾係話你呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]