• 瀏覽: 15,596
  • 回覆: 160
引用:
原帖由 marcominnie 於 31-10-2020 07:29 發表

咁又唔係咁講嘅,生仔女要計劃囉。
而唔係好似黑暴父母咁,食政府反政府
富人緊握自己的資本不放,貧苦大眾只能把自己的住屋訴求轉而向政府。但是香港的地產霸權又會禁止政府的建屋計劃,所以人們反政府是沒有太大意義的。地產商想盡方法保障自己的利益和優勢,有地也不容許起平價樓或公屋。人們把矛頭轉移到中國大陸,其實不會得到本地的解決方案,只是要求由他們眼中無權生存的內地垃圾讓出自己的資產。但是內地的社會主義有限樓令和生育限制,有助解決純資本社會的嚴重弊端,沒有誰一定錯誤,只是大家歧視心理相當嚴重罷了。要清楚了解資本社會的問題,不能單看香港局勢,而是要研究多個西方社會,他們行資本制度更長久,所以他們的問題才是真正資本社會的問題。

民主必然高壓,高壓自然暴力。
這個世界你中有我,我中有你。
好耐無睇曱甴送頭
好能悶呀

等睇你班仆街出來受死
警察打大力D,要爆頭見血,唔係唔收貨
警察快D開槍,格殺勿論

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 acacac 於 2020-10-30 01:58 PM 發表

會唔會到時得一個?
唔會一個咁少

我估最多4個

回覆 引用 TOP

我就是想問下

平時係香討呢度大大聲的曱甴

你們會去支持你們的手足嗎?

唔使你地答啦,我都知道唔會

因為我都問過呢度好多黃絲,無一個承認自己曾經上過街

你們全部都是叫人衝,自己鬆的仆街黎

點解既?
呵呵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-10-31 07:42 AM 發表

富人緊握自己的資本不放,貧苦大眾只能把自己的住屋訴求轉而向政府。但是香港的地產霸權又會禁止政府的建屋計劃,所以人們反政府是沒有太大意義的。地產商想盡方法保障自己的利益和優勢,有地也不容許起平價樓或公屋。人們把矛頭轉移到中國大陸,其實不會得到本地的解決方案,只是要求由他們眼中無權生存的內地垃圾讓出自己的資產。但是內地的社會主義有限樓令和生育限制,有助解決純資本社會的嚴重弊端,沒有誰一定錯誤,只是 ...
深圳南山同香港一樣,都不是窮人買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-10-31 03:02 AM 發表

想同你講黑暴有幾咁強大,仍然有能力周時搞事。
但我都希望你唔好唔記得,依家有國安法

回覆 引用 TOP

老蘭好多阿差睇場,阿差係曱甴老大,曱甴好怕阿差,夠撚膽搞事咩?又係吹水啦。我話嘅!!!

一憎沉默大多數!!二憎曱甴!!

回覆 引用 TOP

佢200萬+1人咪試下唔戴罩去老蘭 咁就係真攬炒

回覆 引用 TOP

1,2,3,4,5,6,六隻,唔係食緊野,聚緊餐,可以發告票。兼無戴口罩,加多張。

一憎沉默大多數!!二憎曱甴!!

回覆 引用 TOP

被捕後原來又係弱智低能嘅白卡仔

回覆 引用 TOP

出來未啫?
好多人好心急睇送頭架

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]