• 瀏覽: 26,315
  • 回覆: 293
  • 追帖: 5
本主題由 motivation 於 2020-10-30 02:04 PM 移動
引用:
原帖由 Sun021212 於 2020-10-30 12:46 PM 發表

內地怨氣已經好大啦。香港無交稅比中央政府都無俾軍費。仲要中央割地比香港起樓。如果仲加埋呢單野,內地通關毋須清零。後果會好嚴重
中央批地 澳門已有先例 其實呢個問題唔係大
始終就算批出黎既地 都無可能係現有社區
多數都係D山旯旮位

不過係香港未清零情況下 容許通關 呢個我係想象唔到中央會批
而家中央已經做到大體控制疫情
一出現不明個案 就即刻封城 全城做檢測

如果容許通關 一個唔好彩 真係有個中招既入左去
條友又唔生性 內地城市一日巡迴遊
到時中央要一次過封N個城 帶來既損失點計先
所以個人認為 而家中央只係HEA住班港官
再睇個情況係點先 最後 我諗都係唔會批
或者set到個標準 係香港無可能做得到

內地都有小型爆發,何解要香港零確診?

黃絲文宣 : 一通關, 有確診, 就賴大陸..................

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-10-30 11:17 AM 發表

香港咁多隱形帶菌,係人都怕啦
有d死仆街唔自律

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa

回覆 引用 TOP

依個環境,香港自己人都排斥中國,仲通乜關呀,阻力太大啦
都係香港自己玩死姐,大陸唔急

當日你歧視佢而封關,今日你日日有新症你面皮厚到要人地開關,你當自己係咩呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-30 12:56 PM 發表

中央批地 澳門已有先例 其實呢個問題唔係大
始終就算批出黎既地 都無可能係現有社區
多數都係D山旯旮位

不過係香港未清零情況下 容許通關 呢個我係想象唔到中央會批
而家中央已經做到大體控制疫情
一出現不明個案 就即刻封城 全城做檢測

如果容許通關 一個唔好彩 真係有個中招既入左去
條友又唔生性 內地城市一日巡迴遊
到時中央要一次過封N個城 帶來既損失點計先
所以個人認 ...
中央依家要部署搞阿三。真係唔得閒理班食飽飯的港官

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表

隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
過到黃屍加飯民 攬炒派先啦! 一定攪破壞。

回覆 引用 TOP

用14億人做賭注,未必會。當日大好機會,清O。但錯失,抵死

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-10-30 12:35 PM 發表

放心!!不可能通關!!!😊

引用:
原帖由 chun4321 於 2020-10-30 12:57 PM 發表

內地都有小型爆發,何解要香港零確診?
內地兩百個香港咁多人啊,即係兩百個香嘅城市,有有乜出奇嗻,唔係全部有係少數有啫嘛。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 allgoals 於 2020-10-30 12:58 PM 發表

依個環境,香港自己人都排斥中國,仲通乜關呀,阻力太大啦
都係香港自己玩死姐,大陸唔急
嘩香港仲有8000億財政唔使怕用唔曬嘅。

回覆 引用 TOP

就算開放哂對世界所有嘅交通都絕不能通關

我們發現自己處於一個隱隱約約而有敵意的世界中,
不選擇亦是一種選擇.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]